Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A hajléktalanok kitiltása...

A hajléktalanok kitiltása miért akkora baj?

Figyelt kérdés

Abszolút nem értem, mi vele a baj.

Sokkal tisztábbak azóta az azok a környékek, nincs mindenütt pisiszag, emberi ürülék az utcán,nincsenek kéregetők.

Sokkal idillibb a megjelenése az adott környéknek.

Ha a Fidesz jól csinált valamit, hát ez az.

2014. okt. 14. 14:12
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem is jó ötlet. Csak akkor gond, ha nincs olyan szálló vagy nincs ott elég hely, ahova mehetnének.

Mert ugye azért hajléktalanok, mert nincs hova menniük.

Ha van elég hajléktalan szálló, akkor menjenek oda.

Én sem szeretem, hogy (a városban, ahol élek) a belvárosban már egy padra sem lehet leülni, mert mindet összerondítják a hajléktalanok.

2014. okt. 14. 14:17
 2/23 A kérdező kommentje:
Szerintem is több szállóra lenne szükség.
2014. okt. 14. 14:18
 3/23 anonim ***** válasza:
67%

Válaszoltál is a kérdésedre:

"Sokkal idillibb a megjelenése az adott környéknek."

A MEGJELENÉSE!

Miközben nem a hajléktalanság szűnt meg csak kriminalizálták. Tehát szőnyeg alá söpörtnek egy problémát némi "optikai tuning" kedvéért.

2014. okt. 14. 14:18
 4/23 anonim ***** válasza:
58%

A legutóbbi hírek szerint több hajléktalan-szálló van, mint hajléktalan.

De ők sajnos egymást se szeretik, és ott nincs kitől koldulni, ezért szivesebben tartózkodnak nagy forgalmú köztereken, de a többség nem szivesen látja őket.

De ez leginkább a liberálisoknak fáj, mert nem lehet mutogatni a hajléktalanokat, hogy "nézd, Orbán mit művelt".

2014. okt. 14. 14:26
 5/23 anonim ***** válasza:
86%

"Miközben nem a hajléktalanság szűnt meg csak kriminalizálták. Tehát szőnyeg alá söpörtnek egy problémát némi "optikai tuning" kedvéért."

Hajléktalan nehezen fog munkát találni, akárhova integrálódni, közösségi programokban részt venni, ha semmilyen közösségben nem akar élni. Így az utcán hagyni őket, még annyira sem segítség, mint a szállóba küldés.

Nem lehet valamit egyik pillanatról a másikra megoldani. Vannak lépések. Az utcáról nehéz elindulni bárhova is. De ha már jár egy szállóra, ahol találkozik emberekkel, ahol fürödhet, ahol kap segítséget, stb, onnan már egyszerűbb.

Szóval ez nem csak optikai tuning.

A másik oldala meg, hogy miért kell az ürülékben járnunk, ha nem muszáj? Arról nem is beszélve, hogy sokan erőszakosan kéregetnek, főleg ha be is vannak italozva.

Gondolom, ezért sem akarnak sokan szállóra menni, mert ott is vannak szabályok, mint mindenhol.

Nem mindenki azért hajléktalan, mert elbántak vele, hanem ő is nagyban a részese, főleg azzal, hogy nem akar alkalmazkodni, nem akar semmilyen szabályt betartani.

Egyébként ez elég demagóg szöveg, amit írtál. Mert pl. egy sort sem írtál, hogy akkor szerinted, hogyan lehetne megoldani ezt az ügyet.

2014. okt. 14. 14:33
 6/23 anonim ***** válasza:
56%

"pozitív" válaszoló arra gondolt vélhetően, hogy annyi ágy van, ahány hajléktalan, nem szálló.

Nem tudom, honnan vette a legutóbbi híreket, de nemhogy nincs annyi: jó, ha harmadannyi hely van, mint hajléktalan.

Nem a hajléktalanságot előzik meg és kezelik, hanem a közterekről (főleg a menőkről) akarják kinyomni őket. Ami )nem nehéz belátni) nem megoldás.

2014. okt. 14. 14:37
 7/23 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Itt szépen össze van foglalva. A "Város Mindenkié" interjúztatja Tarlóst a hajléktalan helyzetről, a kitiltásról, a lehetséges megoldásokról.

2014. okt. 14. 14:40
 8/23 anonim ***** válasza:

"Nem tudom, honnan vette a legutóbbi híreket, de nemhogy nincs annyi: jó, ha harmadannyi hely van, mint hajléktalan. "

Ez nem igaz minden városra. Mivel nem fővárosi vagyok, ezért a fővárosi adatokat nem ismerem. Viszont a saját városomban van annyi hely, amennyi hajléktalan. És gondolom, még sok más településen is.

2014. okt. 14. 14:42
 9/23 anonim ***** válasza:
95%

Na a liberálisok ismét megmutatták, h sok ésszel nem rendelkeznek.

Ez az intézkedés nem arról szólt sose, h a hajléktalanoknak jobb lesz, hanem arról, h nem igaz, h a Keletinél nem lehet leülni sehová, mert minden csupa szar meg húgy.

Elhiszem, h liberális körökben ez az alap, mert ebbe szocializálódtak, de vannak emberek akiknek vannak igényeik.

Aki meg nagyon okoskodna, szóljon, nem fogom sajnálni a pénzt, intézek vagy 2-3 hajléktalant a háza elé.....

2014. okt. 14. 14:51
 10/23 anonim ***** válasza:
90%

Az a baj az ilyen liberális jogvédőkkel, hogy a legtöbbjük valami gazdag család unatkozó kis sarja. Kényelmes kis házukban őket nem zavarják a hajléktalanok. De próbáljanak meg a közelükben élni. Akkor már nekik sem tetszene annyira. Nem normális, hogy semmilyen közterületet nem lehet használni normálisan, mert összepiszkítják.

Vannak olyan nagyvárosok, ahol éjszakára zárják a metró aluljárókat, pont ezért, hogy ne ott aludjanak, piszkítsanak, nincs is szag, meg kosz. Érdekes ott nem tüntetnek. Más országoknak mindent szabad, aztán meg hozzánk küldik a jogvédőiket, hogy tüntessenek azért, ami náluk egyébként már bevett szokás.

2014. okt. 14. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!