A Jobbik polgármesterek miért szeretik ennyire ezeket a napelemeket?
Az összes településükön ilyeneket rakatnak a házakra.
Főleg német nyelvterületről jött ez a divat.
De ezek jobban csak látványberuházások.
Nem lesz tőle olcsóbb az áram
"A következő kérdés az lesz hogy a dánok miért olyan hülyék hogy szélerőműveket építenek (ott az energia ötöde innen van)."
Az mondjuk jogos kérdés lenne, mert én már 4-5 éve is olvastam arról, hogy az ilyenek közelében lakó emberek halláskárosodást szenvednek és milyen egyéb problémákat is okoz, mert attól, hogy nem hallod azt a frekvenciát nem biztos, hogy nem is hat rád.
Viszont a napelemmel ilyen baj nincs, szerintem az szuper jó találmány, mikor Németországban, Ausztriában járok, akkor imádom nézni azt a rengeteg napelemet, van ahol hatalmas napelem mezők vannak!
"attól, hogy nem hallod azt a frekvenciát nem biztos, hogy nem is hat rád. "
Maradjunk annyiban, hogy még így is kevésbé káros mint az atom vagy hőerőművek.
Mi a házunkra rakattunk kb. 10 napelemet és 10 napkollektort, az úgy 8 év alatt megtérül, bár házra szerelni drágább mint simán a földre, mert háznál bajos a drótok levezetése is, lehet hogy falat kell bontani, nehezebb felszerelni is, és 1001 dolog van, szóval némi túlzással fele ennyi lehet egy településnek .
És mint már írtam 8 év alatt megtérül, 8 év után már s pénzt termeli,vagyis inkább 4-8 év körül. És akkor most gondolj bele ha 5 stadion árára vettünk volna napelemeket minden városnak, településnek. Azok úgy 5 év után visszatermelték volna az árukat, és még 5 év alatt a pénzből amit termelnek lehet építeni fel 5 stadiont. Szóval szerintem ha még csak 5-6 napelemet is raknak fel még az is megéri.
Mert kímélni akarják a környezetet.
Vicces, hogy mibe nem tudtok még libberek belekötni! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!