Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szlovák kisebbségi hogy...

Szlovák kisebbségi hogy indulhat a Jobbik színeiben?

Figyelt kérdés
Azért bocsánatot kérek, de egy nemzeti radikális pártban ez megengedhetetlen. Az ilyet kik engedélyezik a Jobbiknál? Felháborító.
2014. okt. 7. 19:14
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, megértem a felháborodásod, mert a szlovák politikai elit valóban elég elítélendő módon bánik a felvidéki magyar kisebbséggel, amire sajnos kevés hangsúlyt fektet a nemzetközi közvélemény is.

De ez nem jelenti azt, hogy azért, mert a szlovákok soviniszta állatok, nekünk is olyannak kell lenni a saját kisebbségeinkkel!

Szerintem az a járható út, hogy mi a saját utunkat járjuk, és megmutatjuk akár a szlovákoknak, akár a románoknak, akárkinek, hogy mi tudunk emberségesen is viselkedni. Szerintem ez az út vezethet egyedül valahová. Ha csak egymás ellen gyűlölködünk folyamatosan, abból soha nem lesz semmi.

Mindig többre megyünk a baráti kézfogással, mint a "kölcsön kenyér visszajár" politikával!

És nehogy azt hidd, hogy valami libsi vagyok, mert nem. Jobbikos szavazó vagyok. Magam részéről semmi bajom nincs azzal, ha egy cigány vagy egy szlovák indul jobbikos színekben. 1848-49-ben is sok szlovák harcolt a hazáért... Ezzel azt akarom mondani, hogy nem az számít, ki milyen nyelvet beszél, hanem az, hogy egy közösség mennyire tud vagy nem tud együttműködni. Akik együttműködnek és tesznek azért, hogy valami jobb legyen, azok között miért legyen nyelvi, etnikai, vallási vagy akármilyen ellentét?

Számomra Nagy-Magyarország annak a példája, hogy hajdanán volt egy ország, ahol megfértek egymás mellett a különféle etnikumok, és adott esetben közös célért is tudtak küzdeni. Magyarország mindig is egy befogadó, sokszínű ország volt. Számomra a magyarságom ezt a szent istváni befogadást, sokszínűséget jelenti, és nem azt, hogy leköpjek valakit csak azért, mert szlovákul beszél, én meg de nagy magyar vagyok! És én azt hiszem, hogy akkor lesz a Kárpát-medencében újra béke, ha ezt minden magyar, szlovák, szerb, román stb. belátja. Ennek a jegyében mondom azt, hogy szebb jövőt!

2014. okt. 7. 20:46
 12/13 anonim ***** válasza:
És ez a kérdéses illető tehet arról, hogy vannak barmok akik bántják a felvidéki magyarokat?
2014. okt. 7. 20:47
 13/13 anonim ***** válasza:

A második bekezdésemben azt, hogy "a szlovákok soviniszta állatok" a magas politika szintjén értem. Szerintem a mindennapjaikban a hétköznapi szlovákok egyáltalán nem úgy viselkednek, mint az ördögök, akik magyarokat esznek reggelire. Egy X felvidéki faluban nem hiszem, hogy lenne a magyar és szlovákok között mindennapi ellentét. A huligánok, szélsőségesen gondolkodók között persze van,de ilyen emberek mindenütt vannak. És persze a soviniszta szlovák politika is szítja a feszültséget...

Ha változtatni akarunk, inkább a politikai üzeneteken kéne változtatni, békéssé tenni, és nem a saját kisebbségeinket bántani, akik semmiről nem tehetnek. Egy magyarországi szlovák anyanyelvű embert miért büntessünk a Fico-féle gyogyós emberek politikájáért?

2014. okt. 7. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!