Miért lopta el drága kormányunk a magánnyugdíjpénztárt (is)?
7-es valóban jól látja. De:
Az államháztartási hiány kiszámolásánál az Orbán kormány beleszámolta a manyup "vagyont' is, amit az EU annak ellenére nem fogadott el, hogy több ország is hasonlóan számolta a hiányt (pl. Franciaország). Orbán rögtön kirohant Brüsszelbe, ahol közölték, hogy "nagyon sajnálják, de M.o. esetében nem fogadják el a manyup beszámítását'. Ekkor számolta fel a túlzott deficit elkerülése érdekében a kormány a manyupot.
Máskülöben pedig -saját példámból kiindulva- nem tartottam biztonságosnak a manyupot.
-Még a felszámolás előtt mentem nyugdíjba, s az ÁLTALAM befizett pénznek kb 60 %-át kaptam vissza. Nejem nem kapott egy fillért se (a korábbi pénztárt felszámolták, a jogutód közölte, hogy nejem neve nem szerepel a listáikban). Ennyi.
Ezért tartok biztonságosabbnak egy állami nyugdíjpénztárt, ami remélhetőleg nem megy csődbe, az esetlegesen elsikkasztott pénzt az állam -remélhetőleg- garantálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!