Mit szóltok Haitin a mentő munkához?
Nem arra vagyok kiváncsi h ott milyen népek élnek,hanem arra amit a sok ország lépett segítségül.
Szerintem csodálatraméltó! Minden tiszteletem az övék!
Sőt akármennyire szidjuk az USÁ-t nagyon helytállóak, nemcsak a pénzre gondolok, hanem a sok erőfeszítésre.
És a többi ország is akik küldözgettek kórházhajókat,meg sok mindent!
Elképesztő, h megszervezték a koordinálást, a rendfenntartást( a körülményekhez képest)
Volt olyan dél-amerikai szomszéd aki nem segített? Dominikai köztársaság?
Azt hallottátok, h a google csinált vmi iwiw féle weboldalt ahol a túlélők üzenhettek a rokonaiknak?
Szerintem gusztustalan az h a magyar médiákban alig esik szó erről az egészről, pedig sokat lehetne belőlle tanulni.Helyette megy a választási fröcsögés.
Szerintetek a magyar embereket mennyire érintette meg ez az egész?
Itt hány% menne marakodni a pánikban?
Ha mi járnánk így, akkor kik sietnének segítségül? A határon túli magyarok hogy reagálnának? Fele hátat fordítana? Kik segítenének? Az amerikába kivándorló gazdag magyarok? A szomszéd országok mennyire lennének emberségesek? És mi, ha nekik lenne hasonló?
Németország,Ausztia adná a legtöbbet?
Haitin azt mondta az USA nem akarja átvenni a hatalmat, szerintetek fog belőle húzni vmilyen gazdasági hasznot? Mondjuk olcsó munkaerő?
Tudtátok h Haitin volt gyerekrabszolgaság, meg gyerekprostitúció?
Szerintetek leül a Haiti nép/kormány elgondolkodni,és levonni a következtetéseket, morálisan, és gazdaságilag?
Én úgy gondolom, sok országban az a probléma, h nincs elég munkahely, nincsen elég szakképzett ember, meg az oktatás fellendítése fontos lenne, kihozná őket a bajból.
Mindenesetre én örülök neki h a segély/mentőszervezetek/ orvosok gyorsan cselekedtek!
Azért ha jobban figyelnél, pl. az RTL Klub is küldött adományt, meg gondolom más hasonló médium (itt szeretném felhívni a figyelmedet, hogy olyan nincs, hogy "médiák", a médium többes száma a média).
Amúgy tényleg szép, hogy ennyi ország nyújtott segítő kezet, és persze hogy sok magánszemély is a maga módján. Én is adtam amennyit az anyagi helyzetemhez mérten tudtam.
Amikor mi voltunk(vagyunk) szarban, akkor meg jön a IMF és ad egy baromi nagy kamatú hitelt + zálogként a nemzeti jelképeinket.
Én is örülök neki, hogy megy a mentés, meg az adományozás, de azért ettől még ne szállj el.
Kérdező: nagyon fiatal lehetsz, ha így álmélkodsz ezen. Minden katasztrófa idején szokás a nemzetközi segítségnyújtás, így van ez már sok évtizede.
"Szerintem gusztustalan az h a magyar médiákban alig esik szó erről az egészről, pedig sokat lehetne belőlle tanulni."
Tanulni? Mit? Magyarország olyan helyen van, ahol a nagyobb földrengések lehetetlenek.
"Ha mi járnánk így, akkor kik sietnének segítségül?"
Az EU, a NATO és sok ország. Sokkal többen, mint Haiti esetében, hiszen Haiti a világ egyik legszegényebb és legelszigeteltebb országa, Magyarország pedig egy viszonylag fejlett, közepesen jelentős ország, szövetségesekkel.
"szerintetek fog belőle húzni vmilyen gazdasági hasznot? Mondjuk olcsó munkaerő?"
A munkaerő hiába olcsó, ha képzetlen, mint Haitin. Hasznot Haitiból senki sem húz, nem is lehet. Nincs ott semmi, csak egy halom, a földrengés előtt is koldusszegény ember, akik munka híján polgárháborúzással foglalják el magukat.
"Szerintetek leül a Haiti nép/kormány elgondolkodni,és levonni a következtetéseket, morálisan, és gazdaságilag?"
Arra gondolsz, hogy rendelettel megtiltják a földnek, hogy rengjen?
"Tudtátok h Haitin volt gyerekrabszolgaság, meg gyerekprostitúció?"
Minden országban vannak ilyesmik, csak a szegény országokban, mint Haiti, gyakoribbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!