Szlovákia is lekőrözött bennünket?
"Szlovákiában már euró van jó ideje..."
Ezt ugye nem gondoltad komolyan?
A csehek fejlettebbek mint mi meg a tótok, pedig nincs ejrójuk.
Szlovákiának azért lett eurója, mert amikor különváltak a csehektől, nem halmoztak fel nagy államadósságot.Nem is tudtak volna annyit felhalmozni.
Így, hamar betudták vezetni az eurót.
Igazából, Magyarország is minden kritériumnak megfelel, kivéve az államadósság mértékét.
Kicsit már fejlettebbek, gazdaságilag jobban állnak, de ott is nagyok a különbségek.
Én is láttam a riportot, azért az nem olyan nagy dolog, hogy Komárom főterét uniós pénzből felújították. Ilyen nálunk is van sok.
Szlovákiában is úgy van, mint nálunk. A fejlődés főleg a főváros környékére koncentrálódik és az ország nyugati felére, ottani városokra. Kelet-Szlovákia alig fejlődik, ott is sok a leszakadó, elcigányosodó régió.
Ja, gondolom nem a kelet-szlovákiai falvakat mutatták, meg a Kassa melletti cigánygettót... :))
Barátom felvidéki magyar, így van egy kis rálátásom a témára. Kb. az van, hogy Pozsony környéke fejlett, ott van munkahely is (nagyjából ugyanaz, mint nálunk Budapesten), aztán ahogy haladsz kelet felé egyre rosszabb lesz. Az lehet, hogy statisztikailag a fizetések magasabbak, de az árak is magasabbak, egy példa: a benzin náluk most 1,8 Eu körül van, de az élelmiszerek is drágábbak, akik tehetik, a határ mellől mind átjárnak hozzánk vásárolni. Érezhetően nem élnek jobban, a fiatalok ugyanúgy elmennek külföldre dolgozni, vidéken ugyanúgy magas a munkanélküliség és nincs normális közlekedés.
15-ös
""határ mellől mind átjárnak hozzánk vásárolni.""
Ez valóban igaz.
Én Ózdon lakom a Tesco parkolója a hónap elején mindig tele van szlovák rendszámú autókkal. Ózdtól a szlovák határ 12 kilométere van - még így is megéri nekik egy nagy bevásárlásért átruccanni Magyarországra.
"Én Ózdon lakom a Tesco parkolója a hónap elején mindig tele van szlovák rendszámú autókkal."
Igen, Balassagyarmaton ugyanez, meg Miskolcról is ezt hallottam.
Mese habbal. :) Én Rimaszombaton éltem és most Budapesten tanulok.Mióta euró van azóta még kevesebbet tud az átlag vásárolni,munka szinte semmi, itt még a fővárosba menni se érdemes,mert onnan már egy köpés Ausztria vagy a Csehek ahol több a fizu.
Magyarországon is érzem,hogy sok a probléma,de Szlovákiában is,higgyétek el.Nem érdemes ezen filózni,hogy melyik a jobb.Inkább azt mondanám,hogy hasonlóak.
Át kell költözni és megtudnátok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!