Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szlovákia is lekőrözött...

Szlovákia is lekőrözött bennünket?

Figyelt kérdés
Az RTL-en láttam egy riportot, hogy sokkalm rendezettebbek a városok, meg forintra átszámolva magasabbak a fizetések. Nos mikor 4 éve arra jártam, inkább egy putri volt az az ország. Azóta ekkora fejlődés lenne?

2014. szept. 27. 19:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

"Szlovákiában már euró van jó ideje..."

Ezt ugye nem gondoltad komolyan?

A csehek fejlettebbek mint mi meg a tótok, pedig nincs ejrójuk.

2014. szept. 27. 20:31
 12/19 anonim ***** válasza:

Szlovákiának azért lett eurója, mert amikor különváltak a csehektől, nem halmoztak fel nagy államadósságot.Nem is tudtak volna annyit felhalmozni.

Így, hamar betudták vezetni az eurót.

Igazából, Magyarország is minden kritériumnak megfelel, kivéve az államadósság mértékét.

2014. szept. 27. 20:38
 13/19 anonim ***** válasza:
3%
Kérdező,mondok jobbat.Lengyelország is lekörözött bennünket,Szlovákia meg most.A következő lassan Románia lesz.
2014. szept. 27. 23:16
 14/19 anonim ***** válasza:

Kicsit már fejlettebbek, gazdaságilag jobban állnak, de ott is nagyok a különbségek.

Én is láttam a riportot, azért az nem olyan nagy dolog, hogy Komárom főterét uniós pénzből felújították. Ilyen nálunk is van sok.

Szlovákiában is úgy van, mint nálunk. A fejlődés főleg a főváros környékére koncentrálódik és az ország nyugati felére, ottani városokra. Kelet-Szlovákia alig fejlődik, ott is sok a leszakadó, elcigányosodó régió.

2014. szept. 28. 10:56
 15/19 anonim ***** válasza:

Ja, gondolom nem a kelet-szlovákiai falvakat mutatták, meg a Kassa melletti cigánygettót... :))

Barátom felvidéki magyar, így van egy kis rálátásom a témára. Kb. az van, hogy Pozsony környéke fejlett, ott van munkahely is (nagyjából ugyanaz, mint nálunk Budapesten), aztán ahogy haladsz kelet felé egyre rosszabb lesz. Az lehet, hogy statisztikailag a fizetések magasabbak, de az árak is magasabbak, egy példa: a benzin náluk most 1,8 Eu körül van, de az élelmiszerek is drágábbak, akik tehetik, a határ mellől mind átjárnak hozzánk vásárolni. Érezhetően nem élnek jobban, a fiatalok ugyanúgy elmennek külföldre dolgozni, vidéken ugyanúgy magas a munkanélküliség és nincs normális közlekedés.

2014. szept. 28. 15:36
 16/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Szóval akkor kb. ugyan az a helyzet mint itt, a riportban csak kiragadtak pár esetet.
2014. szept. 28. 16:41
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

15-ös

""határ mellől mind átjárnak hozzánk vásárolni.""

Ez valóban igaz.

Én Ózdon lakom a Tesco parkolója a hónap elején mindig tele van szlovák rendszámú autókkal. Ózdtól a szlovák határ 12 kilométere van - még így is megéri nekik egy nagy bevásárlásért átruccanni Magyarországra.

2014. szept. 28. 16:42
 18/19 anonim ***** válasza:

"Én Ózdon lakom a Tesco parkolója a hónap elején mindig tele van szlovák rendszámú autókkal."

Igen, Balassagyarmaton ugyanez, meg Miskolcról is ezt hallottam.

2014. szept. 28. 16:47
 19/19 anonim ***** válasza:

Mese habbal. :) Én Rimaszombaton éltem és most Budapesten tanulok.Mióta euró van azóta még kevesebbet tud az átlag vásárolni,munka szinte semmi, itt még a fővárosba menni se érdemes,mert onnan már egy köpés Ausztria vagy a Csehek ahol több a fizu.

Magyarországon is érzem,hogy sok a probléma,de Szlovákiában is,higgyétek el.Nem érdemes ezen filózni,hogy melyik a jobb.Inkább azt mondanám,hogy hasonlóak.

Át kell költözni és megtudnátok. :)

2014. okt. 3. 23:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!