Aki MSZP szavazó, az milyen értékekkel tud azonosulni azok közül amit a párt képvisel?
Mert tetszik, hogy végre valaki az országért dolgozik. Tetszik, hogy fejlesztenek, tetszik hogy a normális életet helyezik előtérbe, tetszik hogy dolgoztatják a cigányokat, és tetszik, hogy nem dugják a fejüket az EU seggébe. Meg még egy csomó minden tetszik.
És persze van pár dolog, ami nem annyira... de az összes többi párt tizedennyit sem tud felmutatni.
"végre valaki az országért dolgozik"
Na ezen én azért hangosan felnevettem.
Bár egész jól működik a színjáték, ha ennyire beveszik tényleg.
aki mszps a szerencsés ha egyáltalán követni tudja az aktuális helyzetet.
kb annyira lehet tisztában az átlag mszps ezekkel mint az átlag fidesz szavazó a kormányprogramról szavazás előtt... a politika nem észérvekről szól.
"#2-es, elegen ahhoz, hogy a fidesz legyen a kormánypárt. Erről szól a demokrácia, nem?"
nem.
"A demokrácia a társadalom jelentős számú választójoggal rendelkező tagjainak hatalmából eredő politikai rendszer[1], egy közös területen, ahol hatalmi fékekkel és ellensúlyokkal biztosítják a társadalom jól szabályozott működését, mint például a közhatalom gyakorlóinak kizárólagos hatalomra törésének a megakadályozását, a társadalmi igazságosságot és a jóléti társadalom megvalósulását. [2] [3]
2/3os fideszes alkotmánybírósággal, semmilyen ellensúly nem létezik ebben az országban.
ráadásul az új választási törvény értelmében még minimális részvétel sem szükséges.
részletesebben:
" Demokrácia akkor van, ha a nép többségének az akarata érvényesül. Jelenleg a nép 75%-a nem akar Fideszt, 25% pedig igen, és Fidesz-kormány van."
"Részvétel*Fideszre szavazók
0,6124*0,4487=0,274784~27,48%~27,5%
És mivel ezt a számot nem akarom fejben tartani, kerekítem 25-re. "
nyilván a kérdező fideszes, ezért nem is ért ilyeneket, illetve szerinte senki sem akar dolgozni.
ez a fideszmentalitás: bármit lehet, mert nekem is összejött. aki szegény dögöljön meg, még meg is alázzuk. emberi méltóság csak mocskos ballib eszme.
" Igen, ez is probléma. Ha gondolkodnának, hamar rádöbbennének, hogy nem a világgal van probléma, hanem ővelük."
mégsem veszed észre magad.
ha meg bármit lehet, akkor miért nem vagy már milliomos? persze ti nem erre vágytok. csak pont azok vágynak 160milliós villára, akiknek milliós fizetésük van. véletlen egybeesés.
"az összes többi párt tizedennyit sem tud felmutatni."
miért,a jobbik vagy az lmp 2/3os kormányzása alatt mi volt? pontosan.
a jobbik fel tudja mutatni azt, hogy folyamatosan válsaztókat csábít át a fideszből, vagy az lmp azt, hogy 1 év alatt képes volt bejutni a parlamentbe, és szakadás után is képes volt ugyanezt megtenni.
"Demokrácia akkor van, ha a nép többségének az akarata érvényesül"
Nem vagy tisztában azzal, mit jelent a demokrácia. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!