Akik azt mondják, hogy "valódi munkahelyek kellenek",
tudnak akár csak egy példát mondani, hogy mit kéne
tenni?
Figyelt kérdés
Valahogy üresnek érzem, hogy azzal dobálózik sok ember, hogy valódi munkahelyeket kellene teremteni. Ezek az emberek végiggondolják, hogy mégis milyen munkahelyre gondolnak? Mégis miből lennének fizetve ezek a kitalált munkások? Mert hogy ha egy munkahelyen már fel kell fedezni, akkor nem hinném, hogy nagy értékeket teremtne.
Bezzeg, ha mindenki fizetéséből levágnának egy mégnagyobb szeletet adókkal, hogy azt megkapják az "új munkások" megint háborgás lenne.
"Egyébként mivel fedeznétek a kiesést, ha minden vállalkozó adókedvezményt kapna?"
Nagyon káros ez a gondolatmenet. Nem a bevételi oldalt kell a kiadásainkhoz igazítani, hanem meg kell nézni, mennyi a bevételünk, és addig faragni a kiadásokon, amíg nem kerül egálba. Az állam tanuljon meg spórolni, ne az én zsebemből költekezzen!
"A vége az lenne, hogy mindenki bejelentené magát vállalkozónak és senki se fizetne."
Mint már mondtam, az alkalmazottakat terhelő adókat is 0 köri értére redukálnám.
2014. szept. 26. 19:10
12/20 anonim válasza:
Az oktatási rendszer a mai napig csak munkavállalókat képez. Nem pedig vállakozásra és önállóságra is képes embereket. Attól soha nem fog az ország felvirágozni, hogy az emberek külföldi gyarmatosítók cselédjei. Mert ekkor az ember csak ad, utána ad, majd végül meg ad. De nem kap semmit cserébe, csak életben maradási esélyt. De ugyanez igaz a vállalkozásokra is. Ők meg az állam cselédjei.
A középkorban a jobbágy sem haladt előre, mert adókkal sújtották, mások gazdagodásáért dolgozott. Bármely tevékenységtől elmehet az ember kedve sikertelenség esetén. A sikertelenség egyik formája az adók és terhek. Hagyni kellene hogy az emberek hadd boldoguljanak és a rendszerváltás utáni kormányok hagyják már abba azt a kommunista beütést hogy belepofáznak a polgárok életébe. Ez mindegyik pártra vonatkozik. Az ötvenes években pofáztak bele az emberek életébe, például elvették az emberek termelőeszközeit még akkor is ha soha nem tartott alkalmazottat. Ez nem fejlődéshez vezetett, hanem a gazda felakasztotta magát. Ma nem akasztják fel magukat az emberek, hanem külföldre menekülnek vagy nem vállalnak gyereket.
2014. szept. 26. 19:45
13/20 anonim válasza:
13.
Ez igy 1az1ben ostobasag.
2014. szept. 26. 21:57
14/20 A kérdező kommentje:
Kedves naturtrübes Edelweiß!
Akkor egyáltalán adózna bárki? Mert ha a vállakozók és a munkavállalók nem, akkor mégis ki? Vagy úgy gondoltad, hogy az ország működne úgy, hogy az államnak nincs pénze?
2014. szept. 27. 15:01
15/20 anonim válasza:
Innováció támogatása.
2014. szept. 29. 17:51
16/20 güris válasza:
Én még emlékszem azokra az időkre mikor ,ha valakinek nem volt munkahelye de szorgalmas volt, az állattartásból is megtudott élni,pedig följe sem volt.De részarányban művelhette a TSZ egy darabka földjét.kb.egy harmad termény volt a bérlőé,és ebből el tudta látni az állatokat amit aztán garantált áron el is tudott adni.Most,idegenek művelik a faluk körüli földeket,olyan gépekkel,hogy az emberi munkaerőre, alig van szükség.Erre a mostani fiatalok nem emlékezhetnek,hisz sokat még meg sem terveztek akkor.Ezt ne feletsék el, ha véleményt akarnak nyilvánítani e témában.Rengeteg volt a fix-nek gondolt munkahely,szinte minden városban.Csak meg kell kérdezni az ott lakókat,és már sorolják is.Én is dolgoztam egy ilyen MAGYAR cégnél s ez még létezik is,persze a tulajdonos ma, KÜLFÖLDI.Ez azEGY fix-nek mondható munkahely van már csak eme városba.A többi helyen,úgy bánnak az emberrel, mint a kutyával.A leépítés direkt politikája, egyértelműen az emberi kiszolgáltatottságnövelését hivatott szolgálni.Ma mi a választék?Lapátolj napi 5000-ért, ésviseld el egy tahó vállalkozó megalázó baromságait,aki nyáron a te nyugdíjadból megy síelni á hegyekbe nem fizet az ember után semmit,és ez ellen ha háborogsz,talán még meg is ver.A közmunka megalázó mivoltáról csak az tud valósan nyilatkozni aki bele kényszerült ebbe a borzalomba.És ERRE épül a mi drága országunk.Egy puha EU barát politikával talán elkerülhettük volna ezt a balkánias fejlődést,de a nép, ezt választotta.Köszönöm.
2014. szept. 29. 20:53
17/20 güris válasza:
Itt van a nagy alkalom!Indul a paksi projekt.Jelenleg az a helyzet,hogy szinte minden munkát a ruszkik és a keleti munkások tömegei fognak elvégezni,mert ugyan vannak olyan csarnokok Magyarországon,képzett munkaerővel, melyek jelentős bedolgozást tudnának eszközölni egy atomerőműnyi vállalkozásban?Nevetséges.MÉH telepre kerültek az Európában is egyedül álló acélipari cégeink.ITT AZ IDŐ BIZONYÍTANI!Újraépíteni az országot, de nem a közterekkel,stadionokkal,meg egyébb,semmitérő látványos ideiglenes munkát adó dolgokkal, hanem Európában is versenyképes állandó munkahelykkel,még úgy is, ha estleg ez az ÚNIÓ-nak nem tetszik.Még ha mind állami cég lenne,az sem baj.Legalább rendes adó fizetnének a melós után mely vonzóvá tenné a szakemberek számára az országot,és nem külföldön, hanem itthol építenék az országot.Én részt vettem még a régi atomerőmű építésében és láttam a rengeteg pazarlást,de azt is hogy tömegek éltek meg ebből a munkából, s akkor még volt becsülete a munkának,és a munkásnak.A sok százmilliárd ellopása pazarlása helyett,erre költenék a melósok és vállalkozások verejtékkel megtermelt adóforintjait,hát,biz.nem itt tartanánk.Ez, EGY! lehetőség.Lenne ha...
2014. okt. 17. 19:46
18/20 güris válasza:
A 6.pedig jól beszél.Csak keveset.Jó az ilyet olvasni,na és megérteni.
2014. okt. 22. 19:01
19/20 anonim válasza:
"MÉH telepre kerültek az Európában is egyedül álló acélipari cégeink"
Nem voltak ilyen cegeink.
2014. okt. 22. 19:21
20/20 güris válasza:
MÁVAG,majdGANZ-MÁVAG 1988-ig.Tungsram mára Osztrák kézben.Orion,csak a nevét hasznélják.Elzett.Lánggyár,mára újra Magyar kézben.Házgyárak,pl. a Szentendrei úton.Óbudai hajógyár,11m cúcstávú eszterga,6m-es gyalu stb...Selyem kikészítő,pld. a Bécsi úton Hol vannak a coment gyáraink,a Lehel......Lehetne sorolni.Soknak még az alapjukat is lebontották.Nem az a lényeg hogy mostani technológiai szempontból milyenek voltak,hanem mik lehettek volna,és hány embernek adhatnának munkát,de a világpolitikának nem ez volt az érdeke Rég volt, tán igaz sem volt.De nem ez a lénnyeg.A fenti kérdés a lényeg a multbó csa tanulni kell.Szerintem Paks lenne egy nagy lehetősé,de a felső vezetőink mintha elfelejtették volna,a sebtiben aláirt szerződésüket,a Ruszkikkal.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!