A roma lakosság megítélését mennyire befolyásolja számotokra annak zenei és zenész múltja?
"A malterról meg annyit, h ha valóban azt csinálnám se szólhatnál semmit, mert még így is különb lennék, mint az átlagcigány;)"
Hát elégé túlértékeled magad. Nem kellene ekkora mellénnyel járnod. Talán egy félkegyelmű romával összemerhető az értéked... Jóindulattal.
A cigány kultúra romboló nép. Tökéletes szegregációt vagy kötelet érdemelnek egytől egyig, a bűnözők pedig kínhalált.
Persze ebből csak a tökéletes szegregáció megoldható ma, hiszen annyira elkényelmesedett, hájas és tehetetlen népek lettünk, hogy semmit nem ér se a szavunk, se a törvényünk.
Az se érdekelne, ha Magyarország trónján ült volna cigány, nem hogy a gusztustalan zenéjük és "zenészeik".
"Az se érdekelne, ha Magyarország trónján ült volna cigány, nem hogy a gusztustalan zenéjük és "zenészeik"."
A cigány zene nem tudja elérni azt a küszöböt, hogy a benned levő roma gyűlöletet csökkentse.
Es ö? Ö nem magyar cigány hanem spanyol ghitan:
https://www.youtube.com/watch?v=0o8vszqVL2U
Amit játszik azt mi spanyol flamanconak nevezzük de valójában a ghitán népzene.
Vagy ez is rossz?
https://www.youtube.com/watch?v=A2jm-L2Bg3U
Szerintem azért van érték amit nem szabad kidobni. Ez érték.
Egyáltalán nem gyűlölöm a cigányokat, a fentieket teljesen higgadt objektivitással írtam, egyszerűen azért, mert azt érdemlik.
Szerinted érték. Szerintem csak sajátosság, mint ahogy mindennek van sajátossága. Rajtuk kívül nem biztos, hogy az ő zenei sajátosságukat tudná pótolni más. De csupán azért lenne valami érték, mert "egyedi"? Habár az egyediség is erősen megkérdőjelezhető.
"A zene lehetne valamiféle példakép előttük. A kiemelkedés lehetösége."
Nem értek veled egyet. Magyarországról hiába származik sok Nobel díjas tudós, vannak híres sakknagymestereink, belőlem a büdös életben sem lesz atomfizikus, de az olimpiára is akkor jutok ki, ha jegyet veszek rá. A cigányok nagy része a kannaverős óbégatásnál többre nem tudja vinni zeneileg, mert olyan tehetségtelen. Aki tehetséges, függetlenül a származásától, azt támogassák persze, de ez a ritkaság és elérhetetlen a többség számára. De ha mind csodagyerek lenne, akkor se tud az ország eltartani százötven 100 tagú cigányzenekart.
Egyszer rendeztek valami filmművészeti tábort rászoruló gyerekeknek. Tök értelmetlenség szerintem. A büdös életben egyikből se lesz filmes. Asztalosképző, villanyszerelő, stb egyéb szakmával kellene őket megismertetni, megszerettetni, mert AZ ELÉRHETŐ számukra, az egy kitörési lehetőség. Ez a filmes jópofáskodás értelmetlen, és ugyanúgy csak a zenében látni a megoldást.
"Egyáltalán nem gyűlölöm a cigányokat, a fentieket teljesen higgadt objektivitással írtam, egyszerűen azért, mert azt érdemlik. "
Hát azért nem így jött le. A véleményedet meghallgattam. A sajátosságot nem tartod ebben a műfajban értéknek. Rendben nem ragozom tovább.Majd máskor nyitunk egy topikot arról, hogy mitől érték az érték. Innentől már nem a téma része.
"A zene lehetne valamiféle példakép előttük. A kiemelkedés lehetösége."
Nem tudtam a gondolatot befejezni mert valaki megzavart és elküldtem. A reagálásod jogos. Nem lehet egy országban ennyi zenész aki meg is él ebből.
A teljes gondolat visszavezethető az amerikaiban a feketék kiemelésére indított un Harlem programhoz.Enne lényege az volt, hogy pozitív üzeneteket kezdtek el küldeni a harlemi gettóba. 2 kiemelkedés lehetőség csillant fel a feketék előtt. Labdát kergetni vagy zenélni. Persze, hogy mindenki nem lehetett élsportoló vagy Miles Davis. De ezzel kezdődött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!