Ma Magyarországon csak a jobban keresők tesznek le valamit az asztalra?
Szerintem minden dolgozó ember le tesz valamit az asztalra, viszont Miniszterelnök, Orbán Viktor úr arról beszélt, hogy mindenki aki munkaképes dolgozzon, és az egykulcsos adórendszerrel ösztönzik a munkát, és ezzel a rendszerrel a sikeres és sokat dolgozó embereket (is ) támogatják. Majd hozzátette, hogy ahhoz hogy az ország gazdasága működjön, sokat dolgozó, sikeres és az adórendszer által támogatott emberekre van szükség. Elmondta azt is, hogy ha a gazdaság kitermeli a szükséges forrásokat, akkor tudnak segíteni a munkanélkülieken is.
Na most a logika alapján...(?) csak az lehet sikeres, aki sokat keres? És aki keveset keres, mondjuk minimálbért, ő nem tesz hozzá semmit az ország előrehaladásához? Mit jelent ez a mondatrész?
13.
És ha neki jó, hogy pénztáros esetleg? Az nem munka, nincs rá szükség? Őket nem lehet megbecsülni, ők nem kaphatnak olyan bért, amiből meg lehet élni? Na látod itt kezdődnek a problémák.
Általában megfigyeltem, hogy Magyarországon nem elsősorban azok kapnak sok pénzt, akik valami értéket állítanának elő... Több példát is tudnék mondani erre, de van egy nagyon jó.
Létezik vidéken egy külföldi tulajdonban lévő, ám magyar vezetés alatt működő cég. Ott az egyszerű betanított munkások ugyanannyi fizetést keresnek, mint amennyit a technikusok, akik értenek a gépekhez és ha valami gebasz van, akkor meg tudják javítani. Ezek közül is, a legkevésbé az van megbecsülve, aki bevállal minden túlórát, állandóan elérhető ha gond van és a szívét-lelkét kiteszi a cégért.
Mellettük ott van egy szó szerint útszéli ribizli akit felvettek betanított munkára, a főnök szeretője lett és megtették termelésvezetőnek. Nincs idegennyelv tudás, nincs érettségi, vagy szakma; simán 8 általánossal termelésvezető, 200k fölött kap (most kapott 40k-s fizetésemelést és 400k-s bónuszt mert gondolom jól szopik) és sorra hozza a nagyon pocsék, minden szakmaiságot nélkülöző döntéseket. Hamarosan hatalmas problémák lesznek, szerintem a csőd sem kizárt. Mégis őt nem túrják ki a helyéről, de a hozzáértő szakembereket igen, ezért menekülnek is amerre csak látnak.
Nos, ez a helyzet ebben az országban. Dolgozz minél jobban minél többet, annál kevésbé becsülnek meg. Dolgozz szarul keveset, de legyen nagy pofád, annál többet fogsz kapni és még elő is léptetnek. Na szerintetek ki teremt több értéket? Mert szerintem nem feltétlenül az, aki sokat keres.
10: Lézer Jani után szabadon.
17: A legszomorúbb az, hogy a cigányok és a lumpen réteg meg otthon henyél egész nap és többet kap segély címszóval, mint a melós ember. Na ezért menekülnek a fiatalok az országból és eszük ágában sincs visszajönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!