Világviszonylatban is a csóróbbak közé tartozunk, bánod hogy ide születtél?
Amikor látok egy velem egykorút mondjuk az Államokban, vagy Angliában, Franciaországban, új autóval járni, mellé még egy komolyabb motorja is van, akkor elszomorodok mindig, hogy neki az természetes mert csak kifizeti és használja, viszont nálam meg teljesülne a kívánságaim egyike.
Azonban ha Oroszországot, Dél-Amerika egyes részeit, Távol Keletet, Közel keletet vesszük szemügyre rögtön látni a sorstársainkat, akik kis pénzért dolgoznak, és a maximum amit megengedhetnek maguknak az egy jó fodrász, jó ruhák, pár ezer forintnak megfelelő parfümök stb.
Én nem tartozok a szegények közé.
Nem, nem bánom, hogy ide születtem.Én szeretem Magyarországot, a magyar kultúrát, magyar nyelvet.
Hidd el a pénz nem minden, alig találsz normális barátokat, barátnőt.
Legalábbis én.
Okádok az olyan emberektől, akik azért képesek a másikhoz dörgölőzni mert sok/több a pénze.
A pénz kényelmet ad, jó ha van, de vannak ennél nagyobb értékek is.
Ja, egyrészt felesleges dolog bánnod olyan dolgot, amiben nem te döntesz, azt megteheted, hogy a legjobbat hozod ki a helyzetedből.
Egyrészt, kezdjük ott, nálunk is megvannak a 20-on éves, motorral, meg apuci kocsijával száguldozók, és megvannak azok is akik 23-4 évesen már megdolgoztak érte hogy legyen nekik.
Az meg azért egyik országban sem úgy van, hogy alanyi jogon kapja a kocsit, motort.
"viszont nálam meg teljesülne a kívánságaim egyike"...Az régen rossz ha kívánságként tekintesz rá, tenni kell érte hogy legyen.
"maximum amit megengedhetnek maguknak az egy jó fodrász, jó ruhák, pár ezer forintnak megfelelő parfümök"...azért elég fura értékrended van neked, ha csak ezt látod...
Sok országban annak is örülnek ha van mit az asztalra tenni vacsorára, nem hogy fodrász, meg parfüm...
De alapból felesleges azt nézni mi van a másiknak, azt kell nézni, hogy neked mit kell tenned ahhoz hogy neked is legyen.
Hálát adok az Istennek hogy ide születtem.
Még mindig jobb itt mint Afrikába ahol még ivóvíz sincs.
Az átlagmagyar a 150K havi nettójával a világ leggazdagabb 13%-ába tartozik. Csak a perspektíva miatt.
""Világviszonylatban is a csóróbbak közé tartozunk,""
Az tény, hogy vannak tőlünk fejlettebb , gazdagabb országok de azért rengeteg ország van mögöttünk ahol rosszabb vagy sokkal rosszabb az élet. Itt Magyarországon azért viszonylag nyugalom van nem úgy mint néhány afrikai vagy arab országban ahol mindennaposak az emberrablások a mészárlások stb..
A GDP per fő értékek alapján a száznyolcvan-egynéhány ország közül az ötvenedikek vagyunk:
Szerintem az nem a "csóróbbak között" van.
Egyébként az átlagember (nem a kevés kiváltságos) csak az USA-ban, Kanadában, Nyugat-Európában, az Arab-félszigeten, Kínában, Japánban, Dél-Koreában és Ausztráliában él jobban a magyar átlagnál. Ellenben a világ lakosságának kb. harmada konkrétan tiszta ivóvízhez, gyógyszerekhez vagy megfelelő élelmiszerhez sem jut.
Szerintem semmi okunk nincs a panaszra.
Te miről beszélsz?
Afrika, Ázsia, Dél-Amerika nagyrésze sehol nincs hozzánk képest.
Arról nem is beszélve, h valami nem tetszik akkor beülsz az autóba a személyiddel aztán mehetsz a GDP király németekhez dolgozni, nem pedig az életedet kockáztatva kell határon átszöknöd.
Arról nem is beszélve, h valszeg eddigi életed során se kellett attól tartanod, h éhenhalsz, h megölnek, h elvisznek rabszolgának, h megerőszakolnak, h nem lesz lehetőséged kitörni.
Tedd össze a két kezed, h ide születtél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!