Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen lenne ebben az esetben...

Milyen lenne ebben az esetben az ország?

Figyelt kérdés
Milyen lenne ha BP városállammá alakulna és M.O. magára maradna? Minimálbér, politika stb.
2014. szept. 21. 14:06
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
?
2014. szept. 21. 14:20
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Kezdjük azt, hogy ezzel az akcióval Budapest menne szélsebesen tönkre. Magyarország többi része még valahogy elviselné egy ilyen jelentőségű dolog elvesztését, de Budapest garantáltan tönkre menne, ugyanis nem lenne képes önálló államként megmaradni.
2014. szept. 21. 14:21
 3/13 A kérdező kommentje:
Miért? Mindenre kíváncsi vagyok
2014. szept. 21. 14:23
 4/13 anonim ***** válasza:

Nem lenne jó.

Budapest körbe lenne véve, gyakorlatilag egy kis állam lenne egy nagyobb államban.

Ha a "vidék" akarná teljesen kiszolgáltathatná.

2014. szept. 21. 14:31
 5/13 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy? 10? Én 14, de mindegy...

Minek válna ki? Nincs olyan politikai tábor, akiknek ez egyáltalán megfordulna a fejében... Értelmetlen, fenntarthatatlan, a regionalizmus egy fura megnyilvánulása lenne...

Bár ázt, hugy Borsod kivájlik, míg iltudom kípzelni... :D

2014. szept. 21. 14:34
 6/13 A kérdező kommentje:
De én vidék helyzetére gondoltam. Köztudott hogy GDP 40 százalékát BP termeli. Ebből indulatok ki
2014. szept. 21. 14:39
 7/13 anonim ***** válasza:

Alapból nem túl életképesek az ilyen városállamok, kivéve ha ott él a Pápa és/vagy kő gazdagok.

Lehet hogy a 40%-ot Bp termeli (meg az agglomeráció), de a maradék 60-at meg a vidéki városok...a kettő külön szart sem érne.

2014. szept. 21. 14:52
 8/13 anonim ***** válasza:
52%

"...a kettő külön szart sem érne."

Együtt se ér :D

De egyébként miért kéne Pestre Pápa vagy akármi, ha ott van helyette a világ legnagyobb, legjobb nemvándor cirkusza, a Parlament és lakossága? :D

2014. szept. 21. 14:55
 9/13 A kérdező kommentje:
Valaki válaszolna a kérdésre is?
2014. szept. 21. 14:56
 10/13 anonim ***** válasza:

Igen:

Anarchikus. Valószínűleg Debrecen fővárossal - lévén, hogy az a második legnagyobb... Minimálbér: minimális; politika: megosztott, korrupt (akárcsak ma).

2014. szept. 21. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!