Mert ennyit tud kitermelni a gazdaság. Ha hirtelen négyszeresére emelnék a minimálbért, negyedére esne a forint értéke, és néhány héten-hónapon belül ott lennél, mint most.
2014. szept. 20. 18:08
2/12 anonim válasza:
Mert én szeretem ha kizsákmányolnak! És van jogom szeretni, és ha nekem van jogom szeretni, akkor engem ki is fognak zsákmányolni! Demokrácia van, tehát ha kérek valamit, akkor azt meg is kapom! Életemben nem kívántam mást, csak azt hogy kizsákmányoljanak! Tudod hogy ez mekkora öröm? Hogy ezt az egyetlen kívánságomat is nap mint nap teljesítik? Arról én nem tehetek, hogy közben titeket is kizsákmányolnak. Talán itt lenne az ideje, hogy végre megszeressétek! Bűnözők! Mert az bűnöző, aki nem akarja hogy kizsákmányolják a másikat!
2014. szept. 20. 18:11
3/12 anonim válasza:
Na mi a helyzet rittyen-trotty.
2014. szept. 20. 18:16
4/12 anonim válasza:
Azért, mert még mondjuk Ausztriában sem ennyi a minimálbér. Csak 1075 €!
DE! Ha a fizetést ilyet akarsz, akkor az árakat is akard, ami Nyugaton van! Tehát fizess egy női fodrászért 60 €-t, egy fogorvosi kezelésért 250 €-t, egy kis lakásnak nevezett lukért 500 €-t, aztán autó biztosításra havi 100-120 €-t, stb, stb.
A bérek valóban nem magasak Magyarországon, de az árak sem magasak Nyugati összevetésben.
2014. szept. 20. 20:23
5/12 viktorvarga válasza:
jóhogy aztnem mondod h szarabb mint m.o.
2014. szept. 20. 21:18
6/12 anonim válasza:
"jóhogy aztnem mondod h szarabb mint m.o."
Nyílván nem. Azonban a nyugati béreket mindenki szereti hangoztatni, de fizetéseket már nem annyira. Persze élelmiszert mindenki előhozza, az nem sokkal drágább, de azért a szolgáltatásokat, lakhatást nem nagyon hangsúlyozzák ki. Meg persze a sok magyar, aki kinn sem keres minimálbérnél többet, azt nem teszi hozzá, hogy nem önállóan lakik, hanem másik 3-6 emberrel osztozik, és Magyarországra jár fogorvoshoz, meg egyéb szolgáltatást igénybe venni. Keleti módon könnyű megélni Nyugaton. Nyugati módon élni nyugaton is jobb, de messze nem 4-5x akkora a különbség.
2014. szept. 20. 21:39
7/12 viktorvarga válasza:
én nemtudom miről beszélsz komolyan.egyedül a lakás bérlés tünik soknak de igazából nem az.vidéken 2-300 euróért kitudsz venni egy kis lakástés ugyanugy van munka vidéken is.az autód biztositása sok?ok de negyed annyiért veszel autót és ráteheted 3 autóra a rendszámot,tankolhatsz 300 ft ért fűtő olajat ami jobb minőségű mint ithon a rendes gázolaj,szolgáltatások?kiatököm jár fodrászhoz hetente?az élelmiszerek lehet picit drágábbak de 5x jobb minőségüek,talán nemkapsz rákot ha azokon az élelmiszereken élsz...a telefonálni is olcsób,telefont venni is.szal énezt másképp látom
2014. szept. 20. 22:53
8/12 anonim válasza:
mindenki mást tapasztal. én pl. nem tudnék egy kis lukban lakni, valami eldugott kisvárosban, mert máshol biztos nem 200-300 € a lakbér. otthon is megvolt a tágas lakásom, ehhez minden körülmények között ragaszkodom itt is. nem jársz hetente fodrászhoz, ez oké, de akkor is drágább. A saját márkás termékek, olcsó boltok termékei itt is ugyanolyan gagyik, mint otthon. a minőségi áru itt is drága.
2014. szept. 20. 23:02
9/12 A kérdező kommentje:
Azért nem olyan rossz az, ha 1000eurós (netto) bérhez tartozik egy 300eurós lakbér.
Magyarországon 78.000Ft (netto) a minimálbér és jellemzően 50.000Ft egy kis lakás bére.
2014. szept. 21. 07:33
10/12 anonim válasza:
Látod, itt jön képbe a ferdítés. Németországban valami kisvárosban, faluban 300 € a lakbér, meg esetleg a keleti részen. Mindenhol máshol drágább. A magyar lakbér pedig nem 50.000 Ft, maximum a nagyobb városokban és Bp-n. Tehàt itt kezdődik az önbecsapás hogy nem azonos dolgokat hasonlítanak az emberek. Élelmiszernél is a magyar terméket hasonlítják a német saját márkás meg leértékelt termékekhez. Így torz kép alakulhat ki az emberekben. 4,5 éve élek külföldön, már nem a rózsaszín szemüvegwn keresztül látom a Nyugati létet, hanem reálisan. Minimálbérből mindenhol nehéz, csak lemondásokkal lehet megélni. Életszínvonal nyugaton magasabb, de nem annyival, mint amennyivel előadják itt magukat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!