Schmitt Pálnak hogyan lehet ilyen botrányos helyesírása?
Hiszen ő volt az államfő, a köztársasági elnök, és hiába 70 éves, egy 3. osztályos gyerek megszégyeníti őt helyesírásban.
"Álamfő" "Monakó", stb...
De most komolyan....Ez azért nem szégyen számára?
Küldenél erről valami linket?
Köszönöm!
Nekem van egy gépészmérnök hallgató csoporttársam, neki is botrányos a helyesírása.
Jó, néha én is elrontom, de azért igyekszem helyesen írni.
Gimnáziumban a magyar nyelvtant, illetve az irodalmat sohasem szerettem, sohasem figyeltem azokon az órákon, mindent kipuskáztam dolgozatoknál.
Viszont matekból, fizikából, pro voltam,illetve most is az vagyok:)
Schmitt alapvetően sportoló, és sok embernek nem megy a helyesírás, én is sokat felejtettem diákkorom óta.
Senki nem róná fel neki az értelmesebbek közül, ettől nem lesz valaki kevésbé jó vagy rossz politikus. A dolog pikantériája ugye az volt, hogy egyik fő célkitűzése pont a nyelv ápolása volt :D
Itt is megmutatkozik a magyar felsőoktatás hiányossága.
Egyesek azzal kérkednek, hogy lám pl. vizilabdások, kosarasok milyen értelmesek, mert mennyi közöttük a diplomás.
Meg kell nézni, mennyit ér a diplomájuk, mikor vizsgán a tanár a meccsről érdeklődik és finoman szólva protekciósak.
Ismerek jó pár ilyen esetet.
Anno mi vért izzadtunk a vizsgán, az ügyeletes sztársportoló palántát pedig soron kívül, a következő mérkőzésről kérdezte a tanár.
Hát így jutnak diplomához derék sportolóink.
Köszönöm a linkeket!
Hát... Csak annyit mondanék, "álati"!
(Talán kiskorában sok baja volt az -l betűvel?) :D
A többi hibára már csak legyinteni tud az ember. Hetven éves korban már nemigen változunk. De hogyhogy nem vették ezt előbb észre? Akkor esetleg elkerülhette volna a "nyilvános" szégyent...
Példamutató politikai vezetők??? Ajjaj és hajjaj... :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!