Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Schmitt Pálnak hogyan lehet...

Schmitt Pálnak hogyan lehet ilyen botrányos helyesírása?

Figyelt kérdés

Hiszen ő volt az államfő, a köztársasági elnök, és hiába 70 éves, egy 3. osztályos gyerek megszégyeníti őt helyesírásban.

"Álamfő" "Monakó", stb...

De most komolyan....Ez azért nem szégyen számára?

2014. szept. 20. 09:33
 1/8 anonim ***** válasza:
Ó, milyen aktuális kérdés...!
2014. szept. 20. 09:43
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

Küldenél erről valami linket?

Köszönöm!

2014. szept. 20. 09:44
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekem van egy gépészmérnök hallgató csoporttársam, neki is botrányos a helyesírása.

Jó, néha én is elrontom, de azért igyekszem helyesen írni.

Gimnáziumban a magyar nyelvtant, illetve az irodalmat sohasem szerettem, sohasem figyeltem azokon az órákon, mindent kipuskáztam dolgozatoknál.

Viszont matekból, fizikából, pro voltam,illetve most is az vagyok:)

2014. szept. 20. 09:57
 4/8 A kérdező kommentje:

Tudom, h nem aktuális, csak érdekel.

[link]

[link]

[link]

2014. szept. 20. 09:58
 5/8 anonim ***** válasza:
51%

Schmitt alapvetően sportoló, és sok embernek nem megy a helyesírás, én is sokat felejtettem diákkorom óta.

Senki nem róná fel neki az értelmesebbek közül, ettől nem lesz valaki kevésbé jó vagy rossz politikus. A dolog pikantériája ugye az volt, hogy egyik fő célkitűzése pont a nyelv ápolása volt :D

2014. szept. 20. 10:25
 6/8 anonim ***** válasza:
68%

Itt is megmutatkozik a magyar felsőoktatás hiányossága.

Egyesek azzal kérkednek, hogy lám pl. vizilabdások, kosarasok milyen értelmesek, mert mennyi közöttük a diplomás.

Meg kell nézni, mennyit ér a diplomájuk, mikor vizsgán a tanár a meccsről érdeklődik és finoman szólva protekciósak.

Ismerek jó pár ilyen esetet.

Anno mi vért izzadtunk a vizsgán, az ügyeletes sztársportoló palántát pedig soron kívül, a következő mérkőzésről kérdezte a tanár.

Hát így jutnak diplomához derék sportolóink.

2014. szept. 20. 10:47
 7/8 BringaManó ***** válasza:
100%
Nem az a kérdés, hogy hogy lehet ilyen – sokaknak ilyen, ez természetes. Ami botrányos, az az, hogy hogy vihette így a köztársasági elnökségig. (De sajnos már ez is "csak" "botrányos" – meglepőnek egyre kevésbé mondhatjuk... :-/ )
2014. szept. 21. 09:34
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm a linkeket!

Hát... Csak annyit mondanék, "álati"!

(Talán kiskorában sok baja volt az -l betűvel?) :D

A többi hibára már csak legyinteni tud az ember. Hetven éves korban már nemigen változunk. De hogyhogy nem vették ezt előbb észre? Akkor esetleg elkerülhette volna a "nyilvános" szégyent...

Példamutató politikai vezetők??? Ajjaj és hajjaj... :-(

2014. szept. 21. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!