Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan lehet ilyen botrányos...

Hogyan lehet ilyen botrányos tankönyveket előállítani?

Figyelt kérdés

[link]

Normális a KDNP?

Ilyen hülyeségeket hogyan lehet csinálni?

Főleg ezek a legjobbak:

-"a klasszikus görögök országa”

-a Hold, amivel „28 naponta az történik, mint a lányokkal”

-a görögök „érezték, hogy miközben az ember okos, a teste néha nagyon nem okos, olyan, mintha az ember fölül okos lenne, alul meg oktalan állat”

-a szatírok azok, „akik éjjel az erdőben szaladgálnak és nőkre fáj a foguk”"

Ezek többsége a 9.es irodalomtankönyvben van. Nem provokálásnak szánom a kérdést, de ez már nagyon nem nevetséges. Hogyan lehet ilyet csinálni? Ennél dilettánsabbat nem is olvastam eddig, ráadásul az állami iskolákat kötelezik arra, hogy ebből a szennyből tanuljanak.

Viktorék a nyugatot is szidják a könyvekben, elmondják mindennek, tisztára mintha diktatúrában élnénk már. Lassan tényleg oda jutunk, mint a cikkben szereplő fehérorosz gyerekek, hogy majd OV képe fog díszelegni a tankönyvben, OV-ről és "nagyszerű" munkásságáról, dicsőítéséről lehet majd minden tankönyv elején olvasni.

Nektek mi erről a véleményetek?

Egyszerűen már tényleg a fejemet fogom, milyen hajmeresztő dolgok történnek. Hoffmann Rózsát is már lemondatták végre, de úgy látszik, nincs vége.

2014. szept. 13. 10:36
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
60%
Úgy gondolom, hogy az olyan ember aki nem tanítja a saját gyerekét, hanem az államtól várja el ezt, az meg is érdemli amit kap.
2014. szept. 13. 10:40
 2/19 A kérdező kommentje:
Persze, tök jogos...minek van az iskola, majd a szülő tanítja meg a gyerekét irodalomból, matekból, töriből, fizikából, stb.....
2014. szept. 13. 10:43
 3/19 anonim ***** válasza:
67%

Ez Orbánisztán.

Miért csodálkozol ilyeneken?

2014. szept. 13. 10:49
 4/19 anonim ***** válasza:
22%

".minek van az iskola, majd a szülő tanítja meg a gyerekét irodalomból, matekból, töriből, fizikából, stb"

Én őszintén szólva az iskolákat már rég be is tiltottam volna. Ha mindenki maga tanítaná maga dönthetne arról is mi az amire megtanítja és mi az ami fölösleges.

2014. szept. 13. 10:53
 5/19 anonim ***** válasza:
90%

Kedvenceim:

""A hamburger, a Coca-Cola, a Nike, Disneyland, az MTV, a Microsoft és a CNN maga az igénytelenség (–> Talán ez a BBC és az Adidas fizetett hirdetése.)

Plázák és centerek??? !!! (–> Szia, anya! Hazaértem a Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpontjából! – Kisfiam, hányszor megmondtam, hogy ne menj semmiféle CENTERBE!!!)

Az informatikus és a filmrendező trendi foglalkozások, de ha a tanítónéni kedvében akarunk járni, azt kell mondani, hogy nekünk egyik sem tetszik.

Az élet többet ér, mint bármilyen tárgy? Igen, de hogy jön ez ide? A nyugatimádatból a multikon, a centereken és a foglalkozásokon át hogyan jutottunk épp ide?""

Ezeket aki kitalálta, és megírta, a Dunába kéne lőni, mert egyáltalán nem ebben az univerzumban él. Én ezt így olvasva 100%-os tömény propagandának gondolom. Miért kell a gyerekbe ezt erőszakkal megpróbálni belenevelni? Majd ő eldönti mi a jó neki, és mi nem. Mégis ki az, aki kólát menőzésből iszik?? De most így komolyan...

Igénytelen fogalmazásmód, abszurd és dilettalizmustól fröcsögő mondatok, szövegek egy gimnazista, vagy általános iskolás tankönyvekben. Ha nem a mi gyerekeinket próbálnák ebből a moslékból tanítani, akkor csak röhögnék egyet az egészen.

Legszomorúbb az, hogy ezt is majd csak lenyomják mindenki torkán. Miért kell a színvonalat ennyire lezülleszteni?

Ezzel akarja Orbán az újabb generációkat az illiberális, diktatórikus, közmunka alapú társadalomhoz hozzászoktatni.

Szégyen.

2014. szept. 13. 10:54
 6/19 anonim ***** válasza:
0%
Egyet értek a négyessel.
2014. szept. 13. 10:55
 7/19 anonim ***** válasza:
87%

Én őszintén szólva az iskolákat már rég be is tiltottam volna. Ha mindenki maga tanítaná maga dönthetne arról is mi az amire megtanítja és mi az ami fölösleges.

Te nagyon hülye vagy. Majd a szülök fogják megtanítani a gyereknek a mérnök vagy az orvos szakmát. Ne röhögtesd ki magad :)

2014. szept. 13. 10:59
 8/19 A kérdező kommentje:
Tudjátok, az a legelmebetegebb ebben az egészben, hogy a szocializmus idején is kb. ilyen szövegekkel jöttek, de mindenki csak mosolygott az egészen, szerintem még azok is, akik kitalálták az ilyen mondatokat, mert az emberek egész egyszerűen tudták, hogy bárgyú cirkusz ez a szöveg. Főleg már a 80-as években, akkor nagyon szabad volt már a légkör.
2014. szept. 13. 11:05
 9/19 anonim ***** válasza:
86%
Kíváncsi vagyok, hogy vajon a rózsadombi általános iskolában is ebből tanítanak-e, vagy ez csak az egyszerű pórnépnek szól.
2014. szept. 13. 11:06
 10/19 anonim ***** válasza:
41%
De gondolom, hogy hogyha 2010-ben az SZDSZ nyert volna és most olyan tankönyveket vezettetnének be, ami a szabad drogozást és Izraelt élteti azzal minden rendben lenne...
2014. szept. 13. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!