Hogyan lehet ilyen botrányos tankönyveket előállítani?
Normális a KDNP?
Ilyen hülyeségeket hogyan lehet csinálni?
Főleg ezek a legjobbak:
-"a klasszikus görögök országa”
-a Hold, amivel „28 naponta az történik, mint a lányokkal”
-a görögök „érezték, hogy miközben az ember okos, a teste néha nagyon nem okos, olyan, mintha az ember fölül okos lenne, alul meg oktalan állat”
-a szatírok azok, „akik éjjel az erdőben szaladgálnak és nőkre fáj a foguk”"
Ezek többsége a 9.es irodalomtankönyvben van. Nem provokálásnak szánom a kérdést, de ez már nagyon nem nevetséges. Hogyan lehet ilyet csinálni? Ennél dilettánsabbat nem is olvastam eddig, ráadásul az állami iskolákat kötelezik arra, hogy ebből a szennyből tanuljanak.
Viktorék a nyugatot is szidják a könyvekben, elmondják mindennek, tisztára mintha diktatúrában élnénk már. Lassan tényleg oda jutunk, mint a cikkben szereplő fehérorosz gyerekek, hogy majd OV képe fog díszelegni a tankönyvben, OV-ről és "nagyszerű" munkásságáról, dicsőítéséről lehet majd minden tankönyv elején olvasni.
Nektek mi erről a véleményetek?
Egyszerűen már tényleg a fejemet fogom, milyen hajmeresztő dolgok történnek. Hoffmann Rózsát is már lemondatták végre, de úgy látszik, nincs vége.
"De gondolom, hogy hogyha 2010-ben az SZDSZ nyert volna és most olyan tankönyveket vezettetnének be, ami a szabad drogozást és Izraelt élteti azzal minden rendben lenne..."
AZ MSZP is nyugati szimpatizáns volt, mégsem volt ilyesmi a tankönyvekben. Nem akarom az MSZP-t védeni, de ennyire nem mentek ők messzire.
"Tudjátok, az a legelmebetegebb ebben az egészben, hogy a szocializmus idején is kb. ilyen szövegekkel jöttek, de mindenki csak mosolygott az egészen, szerintem még azok is, akik kitalálták az ilyen mondatokat, mert az emberek egész egyszerűen tudták, hogy bárgyú cirkusz ez a szöveg. Főleg már a 80-as években, akkor nagyon szabad volt már a légkör."
Igen, ezt én írtam még egy másik kérdésnél, de nem számít...
'Mostmár tényleg kíváncsi vagyok, hogy az idei október 23.-n nem a dicsőséges orosz csapatok győzelmét fogjuk-e ünnepelni a fasiszta ellenforradalmárok felett...'
Ez pusztán attól függ, az ünneplők hogyan viszonyulnak okt. 23-hoz. Akit egész életében úgy neveltek vagy úgy álltak hozzá, hogy ellenforradalom volt, az miért most nevezné másképp?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!