Miért hiszi azt ma sok ember hogy a korrupció többet elvisz mint mondjuk a nyugdíjrendszer?
sok nyugdíjas kérdésben azt olvasom hogy ezer milliardok mennek el korrupciós uton es ha az nem lenne akkor erősek lennénk.
Pedig a legnagyobb kiadás a nyugdíj évi 4-5 ezer milliárdal
a korrupcio meg évente max 500 milliárd de már ez is tulzás.

"Szerintem aki végiggürcöl 40 évet és vonják tőle a járulékot az mégis miért nem érdemli meg?"
nyugaton az állami nyugdij jóval alacsonyabb a fizetésekhez képest mint itt. Pedig itt sokan a szocializmusban dolgoztak.
Nem azt mondom hogy 0 nyugdíja legyen.
Hanem azt hogy sokat költünk nyugdíjra nálunk sokkal de sokkal gazdagabb országakban ahol a lakosság sokkal magasabban kvalifikált ott nincs ingyen eü meg ingyen utazás a nyugdíjasoknak.
De kádár népe szent.
:(

Oké, akkor sajnáld ki a kisnyugdíjjas szájából a csirkefarhátat, attól lendülne fel a gazdaság ha erre se futná nekik. Teli az ország pénzes nyugdíjassal ,én valahogy nem sokkal találkoztam még. Van elvétve egy két régi pártvezérmaradvány akik kapják a nagy juttatást,de ha nem kapnák attól sem lenne olcsóbb a kenyér..
Az általad említett nyugati öreg ,simán megveszi az új Mercit és világkörüli utakkal tengeti az idejét, z itthoninak meg a rezsi kifizetése is kihívás.

"a korrupcio meg évente max 500 milliárd de már ez is tulzás."
Nem vagy te polgármester véletlenül? Amit most Horváth András az arcunkba tolt, az is 1000-1500 milliárdos be nem fizetett adó és ez a kereskedelemegy darabkája csak. A közbeszerzés is felmérhetetlen károkat okoz az országnak. A korrupció/adócsalás okozta kár sok ezer milliárd Ft. Az mondjuk más kérdés, hogy ha ez befizetésre kerülne, a mindenkori bűnüzőkormány azt is el tudná tüntetni.
"Az általad említett nyugati öreg ,simán megveszi az új Mercit és világkörüli utakkal tengeti az idejét, z itthoninak meg a rezsi kifizetése is kihívás."
De ő 40 évnél többet dolgozott mindig be volt jelentve és van neki biztositása plusz önkéntes nyugdíj pénztára.
Ja és nyugaton is magasak az elvonások.

"Azt kezdem érezni ,hogy rátolta a lábadra a kerekeskocsiját egy öreg néni a buszon ahol ingyen utazot és most kitöltöd a haragod :)"
Valójában úgy volt hogy megvettem a bérletet leültem a villamoson és jött a nyugger hogy adjam át a helyet mert ő építette fel ezt az országot meg 45 évet dolgozott ja és csak 30e a nyugdíja.
:)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!