Magyarországnak tényleg csak 15 tankja összesen?
forrás: wikipédia
15 tankkal még egy kisebb hazai forradalmat se tudnának leverni...
Igen. Ez a valóság. Magyarország haderejét teljesen felszámolták, nem csak a harckocsizó haderőnemet. Linder Béla és társai örülnének. Az EU 28 tagállama közül mi rendelkezünk a leggyengébb hadsereggel. Még a sokkal kisebb és a fenyegetéssel szembe nem néző Hollandia / Dánia / Belgium hadseregei sokszor nagyobbak és erősebbek, mint a mienk.
De majd jönnek a "Minek nekünk sereg" típusú válaszok ...
Nem csak sereg terén vagyunk lerongyolódva, hanem állami tulajdon és irányítás terén is ...
Ma egy helikopter sokkal hatékonyabb!
Még a tankokkal szemben is!
Ja, tank egy támadó egység, és mi senkit sem akarunk megtámadni!
Ezt a leépítést szükségszerű volt megtenni egy alapvetően védelmi jellegű hadseregnél.
Ezek a harckocsik, csak hasztalan avultak volna el, csatát még csak nem is látván!
Legalább Irakban használják őket!
"Ja, tank egy támadó egység"
Ezt inkább nem is láttam...
engem borzalmasan érintett pl: a T-72 esek irakba szállítása!
Tényleg úgy éreztem mintha a NEMZETI VÉDELMÜNK repedne!
Egy Tank mindig meghatározó!
Beszarik mindenki, pedig könnyebb kilőni mint egy koptert...
#2: "Ma egy helikopter sokkal hatékonyabb!
Még a tankokkal szemben is!"
Mindent nem lehet megoldani helikopterrel, a harckocsi még ma is a szárazföldi haderőnem meghatározó eleme.
Mellesleg hogy állunk helikopterileg?
"Ja, tank egy támadó egység, és mi senkit sem akarunk megtámadni!"
Pedig "A régi mániám, tankkal végigmenni Románián!" :-)
Én mindenesetre nem érzem magam nagyobb biztonságban a Honvédségünk felszámolásával ilyen "szerető" szomszédok között. De te biztosan azt gondolod, hogy a konfliktusok majd csak úgy megállnak a határainknál csak azért, mert nekünk nincs hadseregünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!