MSZP, Fidesz vagy esetleg Jobbik?
19:06
Igen, igaz amiket leírtál:), de nem eszik olyan forrón a kását! Jobbikkal kapcs, lehet h igy néz ki a dolog, de csak a szájuk jár. Nem lesz itt semmiféle polgárháború, meg diktatúra sem. Ez nem az a kor már, nem haladhatunk vissza az időben. Akkor már eddig is lett volna vmi nagy forradalom. Szerintem nem kötelezhetnek senkit háborúra, mert nincs sorkötelesség, és senki nem is volna hajlandó, mert tudják h az értelmetlen vérontás.
Sajnos nagyon rossz a kommunikációjuk a Jobbiknak, de még mindig ők akarnak gyökeres változásokat, és jó célokat . Átfogóan kell nézni a programjukat, nem csak kiragadni egy-két negatívat. Én se értek mindennel egyet, de kiváncsi volnék mit tudnak a nagy Nemzetudattal. Mennyi a mozgásterük, milyen lesz a táársadalmi támogatottságuk? Vona sokszor tényleg nagyon elragadtatja magát mikor szónokol:) Remélem megérnek a kormányzásra, és nem lesznek túl fafejüek, hagynak vmennyi szabadságot az embereknek, bizonyos dolgokat rugalmasan kezelnek, de amit keményen kell azt keményen:)
Milyen kérdés ez? Más párt nem is létezik?
Szavazz arra, amelyik neked a legszimpatikusabb. Olvasd át a programjukat. A Jobbiké a hétvégén jött ki, a többire még várni kell.
én a Jobbikra fogok szavazni! miért? megindoklom!
nem azért amit ők mondanak, vagy amit mondanak mások róluk,...egy egészen apró kis oka van...nem nagy sztori, de számomra döntő jelentőségű volt:
a szomszédos városban tartott a Jobbik választási gyűlést az EU szavazás elött. elmentünk rá a barátaimmal.
Műv. Ház, színházterem, jó nagy hallgatóság. a gárdisták két sorban álltak a színpad két szélén zászlókkal, Vona Gábor és a megyei Jobbik elnök, és egy EU-s képviselőjelölt egy asztalnál ült a színpadon, mögöttük a gárda helyi parancsnoka állt egy nagy zászlóval. volt egy szónoki pulpitus is, egy koronás magyar zászlóval letakarva. beszél a képviselőjelölt,... osztja az igazságot, tüzeli a hallgatókat, csak úgy repkedtek a szépség, jóság,bőség,igazság szlogenek, meg hogy mi magyarok együtt, a multik adózzanak, számoltassuk el a bűnözőket,...szavazz ránk és mi megcsináljuk.
aztán egyszer csak erről a szónoki emelvényről kezd lecsúszni a zászló,...nem tudom ,hogy rögzítették rá, talán rajzszögekkel, talán cellux ragasztóval,..a lényeg az, hogy az egyik sarkán elengedhetett a rögzítés, és szép lassan olyan féligformán lecsúszott, a sarka jócskán a padlón. a zászló ugye, nem érhet a földre soha, ezt tudták a hallgatóságból is többen...tehát integetni kezdtek ,amolyan csendes figyelmeztető gesztusokkal,sziszegéssel, hogy valaki intézkedjen. a szemben álló gárdisták, nem értették mi a pálya, mert ők nem látták a hátuk mögötti színpadot, és ugye zászlótartás közben nem forgolódhattak,...a gárdaparancsnok, aki a színpadon állt, látta mi van, de ő meg olyan gesztussal vonta fel a vállát, és tárta ki a tenyerét,hogy: - látom wazze,de micsináljak??? nem mehetek oda, itt kell állnom a nagy zászlóval, ezt se támaszthatom a sarokba addig.
a megyei elnök riadtan körbe pillantgatott, és próbált valakit keresni a szemével akinek inthet, hogy ugyan jöjön már fel megigazítani, de ugye a gárdistái háttal álltak, nem tudott jelezni. amolyan kellemetlen kis incidens volt,...aminek úgy tűnt nincs megoldása pillanatnyilag, talán ha a jelölt befejezi a beszédet.
Vona Gábor is észlelte a zavart az aurában,...szétnézett, látta mi a gond. szó nélkül felállt, odament ,szólt, a szónoknak, hogy egy pillanatra bocsika, és visszarakta a zászlót a helyére.
kis történet, kis gesztus.
de nekem sokkal jobban meggyőző volt, mint az összes politikai beszéd. ezt szűrtem le belőle:
Vonma Gábor egy olyan ember, aki alaposan figyel, érzékeli a problémát,határozottan gyorsan analizál, pillanatok alatt képes egy felelős döntést hozni,... és van is bátorsága radikálisan megoldani a helyzetet,nem fél a személyes szerepvállalástól, akkor is ha kényes szituba keveredik, azt teszi, ami célszerű és helyes!
na ezért fogok én a Jobbikra szavazni!
09:06
Na, most aztán tényleg meggyőztél minket :)
(19.06-os is én voltam)
Aki úgy gondolja, hogy nehéz egy diktátori pozíciót kialakítani, annak ajánlok egy Német filmet: A hullám Eredeti címére nem emlékszem, de tudom, hogy a Magyar címe ez volt. Én németül láttam, de biztos jó szinkronizálva is. A lényeg viszont az, hogy bemutatja milyen könnyű befolyásolni az embereket. A filmbe csupán kb. 20 ember irányításával kezdődött, amit nem is akaratosan épített ki a férfi, de a végére már többszázas fanatikus követte. Igaz történet alapján!
Szerintem a filmen ha elgondolkozunk, ha utána nézünk "vallási" szektákat hogy alakították ki, minden ilyesmi tudatmódosító szervezetet, rájövünk, hogy nem volt olyan nehéz... És így akarok 20.05-nek válaszolni, kicsit hosszadalmasan :)
Nem azt mondom, hogy téged fognak zsinóron rángatni, de meglehet, anélkül, hogy észrevennéd. Bár nem kell feltétlen téged irányítaniuk, elég ha az ország hadserege az ő parancsukra lép és a nép jó része támogatja.
előzőnek!
sajnálom, ha nem voltam túl meggyőző,ez is mutatja,. hogy se jó politikus, se jó író nem lennék:):):)...de politikai érveket,programokat, egymásra acsarkodást, anyázást olvashatsz máshol is eleget.
számomra ez a kis intermezzó olyan emberi volt , ami nagyon megragadt bennem...és mivel a kérdező indoklást is kért, hát indokoltam.
09:06 hát ez megindító volt komolyan :D
Amúgy miért nem érhet egy zászló a földre? Hülyeség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!