Miért mondják a Fideszt populista pártnak, amikor színtisztán populizmus-ellenesek, vagyis elitisták?
"A populizmus egy antielitista politikai ideológia, legfőbb nézete szerint a népet egy, kizárólag a saját érdekeit szemei előtt tartó (szűk) hatalmi elit elnyomásban tartja, megfosztja a hatalomba való beleszólástól, ennélfogva a populisták első számú célja a gazdasági, politikai és egyéb (köz)intézmények visszahódítása az elittől a népnek." Wikipédia
Na már most én nem értem, hogy a Fidesz miért lenne populista, amikor éppen azt csinálják, ami ellen a populisták harcolnak.
Mert akik ezzel érvelnek, azok nyelvérzékük szerint úgy gondolkoznak, hogy
populista = azt mondja / teszi, ami népszerű a (szerintük) észszerű helyett
"Egy populista párt politikusa nem állít olyat, hogy akinek semmije nincs, az annyit is ér és nem a gazdagokat támogatják a lépéseikkel, nem a saját kezükbe játsszák át a társadalom irányítását és vagyonát."
Csak úgy mondom, hogy Lázár János ezt a megélhetési politikusokra mondta, és nem a szegénységben élőkre. Csak ugye a baloldali populizmusra vevők ezt nem hajlandóak elfogadni... Hiszen a Fidesz az ördögtől való, és egyébként is a saját kezükbe játsszák a társadalom vagyonát és irányítását...
Egyébként ki azok a a gazdagok? A dolgozó többgyerekesek, vagy akik 220 bruttót megkeresnek? Mert ők jártak jól a Fidesszel. Na meg persze a korszerűtlen panelházak lakói, a munkanélküli kilátástalan szakképzetlenek, és a pályakezdők.
Nem is tudom hova soroljam őket.
Egy biztos.A fidesz a demokrácia köpenye alatt a legnagyobb elnyomó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!