Magyarországon miért nézik le azokat akiknek nincs legalább 1 diplomájuk? Még ha az egy nevesincs szakon is, de legalább valaminek lennie kell.
Lehet, hogy túl magasra teszed a lécet!
Én nem tapasztaltam ilyesmit!
Ha valamire való körökben mozogsz akkor ez így van. Anélkül semmi vagy. Egy jogász diplomával is lenéznek kapcsolatok nélkül, nemhogy egy mérnökivel ami átlagosnak mondható.
Persze ha állami szférában vagy az más téma. Ott ha a szakirányú végzettségedhez párosul valami külső de rokon szakma akkor az igen jó.
Figyi, ki nézne le, amikor egy gázszerelő is milliárdos vállalkozóvá válik? Ez még jobb mint az amerikai álom.
Számodra most azért ilyen nagy kérdés ez, mert épp abban a korban vagy amikor tanulgatsz, gyakran kerül szóba, mindenki kérdezgeti mi lesz belőled. Én ezen már túl vagyok, ha valaki megkérdezi mi a szakmám nem szoktam benyögni, hogy villamosmérnök. Azt szoktam mondani ilyen és ilyen gépekkel foglalkozunk. Mégis mit számít van-e papírom a szekrényben?
Egyébként ha én találkozok valakivel nem kérdezem ki a végzettségéről, meg milyen diplomája van, hol szerezte, ilyenek. Inkább érdekel mint ember, a nézetei, a gondolatai a tapasztalatai, 10 perc után úgyis eldöntöm hogy értelmes-e.
Nekem éppen van diplomám, de igen-igen tisztelem azokat akik jó szakmunkások, kiváló szakemberek. Szívesen beszélgetek velük. Gyakran egészséges világnézetük van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!