A háborús bűnösök családtagjai és utódai köztünk élnek-e és milyen formában?
2Az nagyfokú tudatlanságról vall ha valaki"egybemossa"a felszabadulás utáni évekkel a II. világháború rémtetteit"
Nagyfokú tudatlanságról vall, ha valaki felszabadulásról beszél.
"Köze nincs egymáshoz a különböző korszakoknak sem időben sem súlyát tekintve."
A súlyát tekintve valóban nem, a kommunizmus jóval több áldozatot szedett.
Kéri Edit könyvét, a Kik lőttek a Kossuth téren '56-ban című hiánypótló szakmunkát ajánlom a kedves kérdezőnek.
Körülbelül 1000 ártatlan civilt (köztük sok nőt és gyereket) gyilkoltak le az ávósok, akiknek gyerekei még ma is élnek. A Földművelésügyi minisztérium tetejéről sorozták a tömeget pl. Pető Iván felmenői.
Az egyik legnagyobb tömeggyilkos hóhér, Apró (Apfel) Antal unokája, nevezett Dobrev Klára pedig Gyurcsány felesége volt. Apró Piroska milliárdos, rengeteg gazdasági érdekeltsége van és a kapcsolati tőkéje miatt óriási befolyása jelen korunk politikai életébe.
pl. elintézte, hogy az unokája férje legyen a miniszterelnök. Mi ez, ha nem hatalom?
2:50-től a lényeg.
Könyvekről nem érdemes vitáznunk mert én pl. az alábbi művet tartom mérvadónak és ehhez tartom magamat.
Karsai Elek-Ítél a nép
Az viszont nagyfokú udvariatlanságra vall(hogy finom legyek...)hogy én mint kérdező a háborús bűnösökról értekezem Ön pedig kedves 14-es válaszoló nekiáll a kommunizmusról regélni...Javaslom tegyen fel egy kérdést és hátha fognak rá reagálni-én biztosan nem.
"Az viszont nagyfokú udvariatlanságra vall(hogy finom legyek...)hogy én mint kérdező a háborús bűnösökról értekezem Ön pedig kedves 14-es válaszoló nekiáll a kommunizmusról regélni"
Ennek az lehet az oka, hogy a háborús bűnös fogalmába szervesen beletartozik a kommunista (és bármilyen más ideológiájú) háborús és emberiségellenes tettek témája.
Kérdésedben nem szerepel kitétel ami csak a II. Világháborúra utalna, s annak is csak a tengelyhatalmi szereplőire. Fogalmazz pontosabban a kérdésedben, ugyanis - bár nyertes volt - de kiterjedt irodalma van Sztálin bűnöző jellegű parancsainak, amelyeket a háború alatt és során adott el, itt csak a katyn - i mészárlásra utalok.
Kérdező szerint vajon nem tekinthető háborús bűnösnek az 1956-os szabadságharc tömeggyilkosai; akik tűzparancsot adtak ki civilekre országszerte, akik a megtorlás során százezer embert zártak börtönbe és négyszáz ember küldtek bitóra, köztük gyerekeket is???
Mert szerintem (is) háborús bűnösök. Terroristák.
Méghozzá kifejezetten faji alapon elkövetett, magyarellenes háborús bűnök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!