A magyar kkv-k miért ilyen szemetek a dolgozóikkal?
Mindenki a külföldi cégeket meg a multikat szidja, de akkor miért a magyar cég a sokkal szemetebb, ahol csodaszámba megy ha betartja a törvényeket az alkalmazottal szemben (rendesen bejelent, időben fizet, kiadja a szabadságot, fizeti a betegszabit, stb)?
Nemcsak személyes tapasztalat, több ismerős is pórul járt magyar munkaadóval.
És akkor nekem ezeket a magyar cégeket kellene támogatnom hogy az ő termékeiket veszem?
Leírtad a kérdésedben a választ.
Azért, mert magyarok. A magyarok pedig imádják szívatni embertársaikat.
2-es: A magyar alacsony adónál is csalna. Legjobb példa erre a torrent oldalak. Sorba látom, hogy 300k-t érő konfiguráció ott virít az aláírásukban, aztán meg tölt le mindent ahogy csak tud. Aki megteheti az se költ ha nem kell.
Ha a magyar vállalkozó látja, hogy kevesebb adót kell befizetni, akkor a többletet elnyeli, nem pedig odaadja a dolgozónak. Minek, eddig is megcsinálta azt a munkát bejelentés nélkül is, most akkor minek jelentse be.
Azért nekem van nagyon is kellemes tapasztalatom. Az ország egyik legsikeresebb webáruházában dolgoztam, mindenki be volt jelentve, minden tiszta, (a tulaj, főnök kedves, emberséges stb.) mégis heti rendszerességgel járt hozzá a NAV ellenőrizni, pedig még ők is mindent rendben találtak, de lehet, hogy még maguknak sem hittek.
Mások áfát csalnak orrba-szájba, nem jelentik be a munkavállalókat, stb. hozzájuk meg ki se mennek.
Azért, hogy ilyen a magyar adófizetési morál, nem csak a vállalkozók tehetnek, mindenkinek kötelessége lenne elkérni azt a nyamvadt nyugtát még egy gombóc fagyinál is, mert ha nem kapja és nem kéri, adócsalásban cinkossá válik. És ugyanez van a többi dologban is. Ha pedig a szép szó nem segít, vagy visszaesés van, jelenteni kell. Akkor egy idő múlva változna a morál. Ugyanez a helyzet a fogyasztóvédelmi témákban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!