Mi ez a királyság mánia Orbánnál, csak nem király akar lenni?
Nekem már attól is hánynom kell hogy nagy plakátokon hirdette, hogy aug 20. a MI ünnepünk. Hát ki kivánja vissza a királyságot? (olyat mint István, aki a saját magyarjait mészárolta le) Gondolom Orbán, aki első körben tüntette el a köztársaság szót az államformánkból. Azóta is teleszórja Királyság címkével az Indexet (persze persze a Telenor). Most meg írják hogy a várba költözik a komány?
Gondolja, hogy egy felcsúti roma, aki külföldi szavazatokkal csalja ki a hatalmat, minden plakátot lefoglal hogy nehogy más párt hirdessen, lefoglalja az összes teret Pesten nehogy tüntetni lehessen ellene, elveszi a dolgozók pótlékjait, elveszi a nyugdíj pénzeket csak úgy, és még sorolhatnánk, ez gondolja hogy király lesz? Ébredjetek már fel.
"A királyságot pedig senki sem kívánja vissza,"
9-es, csak a saját nevedben beszélj.
Magyarország a virágkorát a királyságban élte, amióta - csak névleg - köztársaság van, gyakorlatilag a végromlással egyenértékű.
Tanácsköztársaság, Népköztárság, vagy épp az elmúlt 25 év ámokfutása.
Mit szeressek bennük? Miért vonzódjak a köztársasághoz.
Ha károlyinak, kunbélának, szakasitsnak, rákosinak, kádárnak, hornnak, gyurcsánynak, orbánnak nem sikerült megszerettetnie velem a köztársaságot, mégis kinek fog? :D
köztársaság = bukás
Aha, értem. Szóval nálad a minőségi élet alapfeltétele az okostelefon. Haverok, buli, fanta. Kaja, pia, nők.
Én maradok az Isten, haza, család - hármasnál.
Nem, nem az (vagy ezek) a minőségi élet alapfeltételei. Az iróniára pedig ne demagógiával felelj, az húsz éve volt "divat".
Az Isten, haza, család meg hangzatos dolgog, azért van benne midnen régi amerikai akciófilmben is.
A jólétről volt szó, s hogy hányan éltek jólétben régen és most, ehhez pedig végképp nincs köze.
Egyre több kényelmi cikket engedünk meg magunknak. Ezzel szemben a társadalom egyre inkább nyafog és panaszkodik a nehéz körülményekre. De azért többet költ kényelemre.
Ez a haverok, buli, fanta meg stb. nem igazán jellemző rám, de a nyafogás nem oldott meg még semmit.
A királyi Magyarország persze szép dolog volt, nagyok voltunk, erősek, meg minden. A nemesség jól élt, a paraszt dolgozott, míg kiült a szeme. Egy-egy szegényebb időszakban meg fűrészporral kevert korpát kellett enni, de jólét, meg minőségi élet volt mi?
Lehet szidni a modern kor rossz tulajdonságait, de csak akkor, ha nem kérsz az egészből semmit. beköltözöl egy erdőbe, akárhol a világon, vadászol hogy ehess, hogy öltözködj. Lemondasz az utakról, az egészségügyről, a tanügyről, a víz-gáz-villany hármasáról, nameg a tv-telefon-internet hármasáról is. Akkor aztán lehet szidni a modern kort és minden hozadékát.
14-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!