Tagja lennél egy hazafias finnugorista mozgalomnak?
Hazafias és finnugorista???????????????????????????????????
Nálam a kettő kizárja egymást.
,,Úgy érted, hogy a finnugor nyelveket tanulmányozó tudósok hazafias mozgalmának? Nem, nem vagyok nyelvész, meg amúgy sem szeretem a mozgalmasdit."
Nemigazán. olyan értelmes emberek mozgalmáról beszélek, akik a finnugor összehasonlító nyelvészet terén, és a finnugor elmélet elvetése mellett érvelő (szak)irodalomban is ugyan olyan tájékozott, s a kettő közül inkább az elsőnek hisz. (az ilyenek túlnyomó többségében mindig az elsőnek hisznek. Antifinnugoristák általában nem olvasnak finnugorista szakirodalmat [pedig érdemes lenne], a finnugoristák pedig az első két-három 'antifinnugor' mű után szakadnak a röhögéstől, hogy hogyan lehet ilyen nevetséges sületlenséget írni.) Egyáltalán nem nyelvészekről beszélek (vagy legalábbis nem föltétlenül). Hanem Hazafias Gondolkodó Magyarokról.
Nem mert mire irányulna egy "hazafias finnugorista mozgalom" de most tényleg? XD
Nem értem a célokat...nyelvészeti ambíciók vagy mi? A finnugrizmus eszméjének terjesztése büszke magyarságtudattal? Mert ez a kifejezés kb. ezt takarja.
Mellesleg meg azért sem, mert teljesen mindegy, hogy finnugor vagy turáni nép-e a magyar (sztem turáni), ez nem oldja meg egyetlen mai problémánkat sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!