Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tagja lennél egy hazafias...

Tagja lennél egy hazafias finnugorista mozgalomnak?

Figyelt kérdés
2010. jan. 16. 17:46
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
42%
Nem.Így is van a kelleténél több ostoba mozgalom,minek még egy?
2010. jan. 16. 17:58
 2/18 anonim ***** válasza:
35%

Hazafias és finnugorista???????????????????????????????????

Nálam a kettő kizárja egymást.

2010. jan. 16. 18:00
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
És a finnek?
2010. jan. 16. 18:01
 4/18 anonim ***** válasza:
16%
Te hol voltál töriórán? Gondolom az iskolában... ott tanítják ezt a baromságot még mindig?
2010. jan. 16. 18:01
 5/18 anonim ***** válasza:
74%
Úgy érted, hogy a finnugor nyelveket tanulmányozó tudósok hazafias mozgalmának? Nem, nem vagyok nyelvész, meg amúgy sem szeretem a mozgalmasdit.
2010. jan. 16. 18:18
 6/18 anonim ***** válasza:
38%
a finneknek semmi köze a magyarokhoz de még az ugorokhoz sem:)
2010. jan. 16. 18:26
 7/18 A kérdező kommentje:

,,Úgy érted, hogy a finnugor nyelveket tanulmányozó tudósok hazafias mozgalmának? Nem, nem vagyok nyelvész, meg amúgy sem szeretem a mozgalmasdit."

Nemigazán. olyan értelmes emberek mozgalmáról beszélek, akik a finnugor összehasonlító nyelvészet terén, és a finnugor elmélet elvetése mellett érvelő (szak)irodalomban is ugyan olyan tájékozott, s a kettő közül inkább az elsőnek hisz. (az ilyenek túlnyomó többségében mindig az elsőnek hisznek. Antifinnugoristák általában nem olvasnak finnugorista szakirodalmat [pedig érdemes lenne], a finnugoristák pedig az első két-három 'antifinnugor' mű után szakadnak a röhögéstől, hogy hogyan lehet ilyen nevetséges sületlenséget írni.) Egyáltalán nem nyelvészekről beszélek (vagy legalábbis nem föltétlenül). Hanem Hazafias Gondolkodó Magyarokról.

2010. jan. 16. 18:27
 8/18 A kérdező kommentje:
*Persze ezt a kérdést úgy értem, hogy akkor lennél-e tagja, ha bebizonyítanák neked, hogy igaz.
2010. jan. 16. 18:36
 9/18 anonim ***** válasza:

Nem mert mire irányulna egy "hazafias finnugorista mozgalom" de most tényleg? XD

Nem értem a célokat...nyelvészeti ambíciók vagy mi? A finnugrizmus eszméjének terjesztése büszke magyarságtudattal? Mert ez a kifejezés kb. ezt takarja.

Mellesleg meg azért sem, mert teljesen mindegy, hogy finnugor vagy turáni nép-e a magyar (sztem turáni), ez nem oldja meg egyetlen mai problémánkat sem.

2010. jan. 16. 20:36
 10/18 anonim ***** válasza:
Nem lennék tagja egy finnugorista hazafias mozgalomnak, mert nincs olyan, hogy finnugor haza, amiben egy finnugor nép él. És egyébként is mi lenne egy ilyen szervezet célja? Finnország, Észtország és Magyarország egyesítése? Az Urál visszafoglalása?
2010. jan. 16. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!