Milyen betegségben halt meg Kádár János?
Érdekes, én se találtam sehol információt.
A Google szerint rák.
De semmilyen forrást nem találtam erre.
Igen, fizikailag és szellemileg teljesen leépült.
Leépülését nagyban siettette Nagy Imre és társainak újratemetése.
Pszichológiailag nagyon megviselte a bűntudat Nagy Imre iránt, és, hogy Magyarországon nem vezethetett be mégnagyobb jólétet, függetlenséget, Nyugatbarátságot, mert jöttek volna az oroszok a tankokkal.
Halálos ágyához papot is hivatott.
Sikerült megtalálnom:
,,Július 3-án állapota rosszabbodott, ezért a Kútvölgyibe szállították. Orvosai – Rétsági György professzor vezetésével – tüdőgyulladást állapítottak meg. 5-én Nyers Rezső és Grósz Károly látogatta meg a kórházban, de Kádár már agonizált. Másnap meghalt. Halálának közvetlen oka légzési és keringési elégtelenség volt. Nem hagyott végrendeletet?"
Forrás: mno.hu
6-os vagyok.
Elnézést, most olvasom újra a kérdést, rájöttem, hogy a kérdés nem a halál közvetlen okára, hanem az azt megelőző betegségre vonatkozott.
# 5
A hasonulat nagyon jó,teljesen egyetértek veled.
"Ha jobban megnézzük olyasmi személyiség volt, mint Harry Potter-ben a Piton Professzor. Senki se kedvelte, de titokban mindig a Jó oldalán harcolt."
Egyáltalán nem. Piton sosem harcolt a jó vagy a rossz oldalon, ő mindig csakis a saját érdekeit nézte.
Súlyos, összetett pszichózisokban szenvedő férfi volt, aki képtelen volt beilleszkedni a társadalomba.
Képes volt kiszolgáltatni a halálnak egy gyereket azért, hogy a csaját megkapja Volditól.
Nem érdekelte Harry sorsa, sőt, kifejezetten zavarta, hogy a srác túlélte a támadást.
Nem záratott börtönbe 60 ezer embert és nem akasztatott fel 300 embert. Kádár ezerszer inkább Voldira hasonlít.
Az aranyvérűek (kommunisták) kezére játszotta az országot és vérbe fojtotta a népfelkelést.
Sajnos nem került Azkabanba!
Egy dementor-csókot megérdemelt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!