Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Melyik újság melyik párthoz...

Melyik újság melyik párthoz kötődik? Milyen újságot olvassak, hogy lássam a teljes valóságot (főleg az internetes dolgok érdekelnek)?

Figyelt kérdés

2014. aug. 18. 11:36
 1/9 anonim ***** válasza:
37%

Ezt remélem viccnek szántad:

"Milyen újságot olvassak, hogy lássam a teljes valóságot?"

Kinek mi az igazsága, ki mit akar elhinni, kinek mi áll érdekébe, hogy igaz legyen? Ki a franc tudja? Főleg nem egy újság, ami pénzből létezik.

Talán az UFO magazin.

2014. aug. 18. 11:40
 2/9 anonim ***** válasza:

Több internetes oldalt kell elolvasnod ahhoz, hogy a tényleges valóságot lásd. Nem elég egyre korlátozódni...

Ha mégis ez a célod, akkor ajánlom a Hírcsárdát.

2014. aug. 18. 11:46
 3/9 A kérdező kommentje:
nagyon viccesek vagytok.De nem kaptok kekszet.Szerintem az ORIGO áll a legközelebb a valósághoz.Nektek mi a véleményetek erről?
2014. aug. 18. 11:55
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem egy hírekről a lehető legtöbb hírportálon olvassál, beátlagolod az olvasottakat és nagyjából megvan a valóság.
2014. aug. 18. 12:05
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A teljes valóságot sose fogod látni. Gondolom még fiatal vagy és hiszékeny...

Egy időben réges-régen még én is elhittem, amit olvasok, és nagyon komolyan is vettem. (Napi lapot vettem rendszeresen, gazdasági és politikai híreket olvastam.) Tudni akartam az első választásom előtt, hogy mi miért, hogyan és még a pártok reklámanyagát is végigtanulmányoztam, hogy felelős döntést hozzak a szavazófülke magányában. Hát 4 év se kellett, hogy rájöjjek, minden mese volt habbal a kampányokban, a napi lapok hírei pedig nem mások, mint fontosnak tűnő felnőtt emberek gyerekes csatározásai kulturált szövegbe csomagolva.

Ne higgy el, semmit amit politika címszó alatt olvasol! Az adott párt vagy politikus csak a hatalomra akar kerülni vagy ott akar maradni, hogy ő dirigálhasson, hogy legálisan lophasson magának, családjának és haverjainak...

Az állampolgárok bizalmának megtartása érdekében meg néha hoznak apróbb költségvetésű intézkedéseket pofabefogásért és szavazatért cserébe...

Jelenleg egyik nagy párt szavait sem érdemes elhinni... Talán az lmp-ét igen, de ezt is csak akkor merném biztosra mondani, ha bizonyítottak.

Az mszp+fidesz gáz, hazudik, mint a vízfolyás, ügyesek nagyon. A jobbik meg nevetséges, most próbálnak jófiúnak tűnni, hogy szavazókat szerezzenek, de az alapindíttatásuk, az agresszív mivoltjuk megmarad, csak leplezniük kell, na.. ezért nekik se higgy.

2014. aug. 18. 12:06
 6/9 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, hogy amellett, hogy olvasod a hírportálokat (az origo tényleg nem rossz), olvass el minél több komoly történelmi, vagy politikával foglalkozó könyvet, vagy legalább azok összefoglalóit. Ha egy bizonyos szintű tudással rendelkezel, sokkal nehezebben tudnak átverni.

És fontos, hogy ne higgy a vonzó, egyszerű összeesküvés-elméleteknek, mert a világ bizony túl bonyolult ahhoz.

e megéri, hidd el.

2014. aug. 18. 12:20
 7/9 anonim ***** válasza:
3: Még az Index is közelebb áll az igazsághoz, mint az Origó. Az elmúlt egy-két hónapban elkezdtem azt is olvasgatni és nevetséges csúsztatások vannak; sőt sokszor a már a cím is megtévesztő és megvezető.
2014. aug. 18. 13:44
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem az a lényeg, hogy milyen újságot olvasol, hanem az, hogy hogyan olvasod az újságot, ha az igazságra vagy kíváncsi.

A valóság az, hogy a világban történt eseményeknek nagyon apró ezreléke jut el Hozzád hírek formájában.

Ha újságot olvasol, vizsgálnod kell azt magadban, hogy milyen érzést vált ki benned a hír, az a belső érzés kinek lehet érdekében, hogy benned kiváltódjon. De a médiák még ennél is összetettebbek, sokkal inkább a tömegmanipulációról szólnak mint a tömegtájékoztatásról.

Tehát a hírek olvasása során azt kell megsejtened mögötte, ki manipulál, milyen céllal.

De ennél a valóság sokkal sokrétűbb, ha bele akarsz látni, ugyanis a valóságban résztvevők képesek híreket legyártani, a média figyelmét ráterelni, hogy ponthogy azoknak a hatásoknak legyél alávetve, azokon a dolgokon agyalj, amik gyakorlatilag lényegtelenek.

Tehát, ha híreket, médiát, mindig egy tömegmanipulációs eszközként kezeld, ne hírforrásként.

Igyekezz saját tapasztalatokat meríteni a valóságról, minél többet, ha a valóságot akarod látni, keresd a gondolkodó, ne az agymosott emberek társaságát, ha a valóságra vagy kíváncsi, kérdezd meg meglátásaikat, próbáld megértani őket. Ennek az egyre erősödő valóságlátásnak a fényében egyre tisztábban fogod látni a médiának nem mint hírforrásnak, hanem mint tömegmanipulálásnak a szerepét.

2014. aug. 18. 14:49
 9/9 anonim ***** válasza:

Ez segít!

[link]

2014. aug. 18. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!