Hogyan számolnátok fel Magyarországon a szegénységet?
Milyen módszerekkel számolnátok fel a szegénységet és erre milyen lehetőségek vannak?
Ok, biztos vannak szélsőséges nézőpontot vallók, akik szerint a leggazdagabbak vagyonát kéne felosztani. De kérem tisztelettel a pénz sosem elég és egyszer csak elfogy. Utána?
Milyen más ötletetek van?
1. oktatás.
2. gazdasági növekedés
3. feltétel nélküli alapjövedelem
4. társadalmi újraelosztás változtatása - vagyonadó, szelektív családi pótlék
5. Pozitív diszkrimináció a szegényebb, iskolázatlanabb rétegeknek. (Kötelező állami kvóta, amiben X százaléknyi romát kötelezően kell alkalmazni + főiskolákon taníttatni)
11.
A kvótázás nem célravezető, teljes mértékben akadályozza a szabad versenyt.
Hisz valakit, akinek jó képességei, tudása van, azért utasítanak el, mert nem fér bele a kvótába.
Régen a szociban kvótáztak, meg is lett az eredménye...
Szerintem rövidtávon esélytelen.
Hosszútávon pedig egyetlen lehetőség, ha drasztikusan elkezd csökkenni a népesség. Egyszerűen túl sokan vagyunk. Nem csak Magyarországon az egész világon. Ha visszagondoltok a történelemben a nagy birodalmak bukását mindig a túlnépesedés okozta, közvetve vagy közvetlenül nem számít.
De egészen addig amíg a szobakonyhás albérletbe, minimálbérre kipottyantják a 3., 4. gyereket is, mert hát miért ne (aztán meg sírnak, hogy jajj jajj de szegények, nincs pénz semmire), addig nem is tudom miért várunk javulást...
A szociális támogatások jelentős csökkentése. Aki nem dolgozik haljon éhen. Az állami kiadások újra szervezése csökkentése. Ezután a meg marat pénzekből az adók jelentös csökkentése. Csak ezt tudom elképzelni reális megoldásként.
Persze ez nem megvalositható, mert aki jelenleg segélyböl élnek azoknak ez nagyon nem tetszene. És az átszervezés is sok elbocsátással járna. Amit elég nehéz végig vinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!