Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért fizeti ki az adófizető...

Miért fizeti ki az adófizető emberek pénzéből a bedőlt hiteleket az állam?

Figyelt kérdés

"Várhatóan szeptemberben vagy októberben indul az állami rossz bank, vagyis az a pénzintézet, ami a többi banktól fogja megvenni a nehezen behajtható hiteleket. A hírt a Magyar Nemzet írta meg az MNB-re hivatkozva."

Mire fel? Mi köze a magyar adófizetőnek ahhoz, hogy a bank olyan embereknek szervezett ki pénzt, hitelt, akik nem voltak alkalmasak azt visszafizetni, vagy alkalmatlanná váltak időközben?

Miért nem hagyja az állam, hogy a bank saját veszteségeként könyvelje el ezeket a bukott hiteleket?

A bank ha nyereséges, abból az adófizetők részesülnek? NEM!

Akkor mire fel vásárolja meg az állam az emberek pénzéből ezeket a nyilvánvalóan behajthatatlan hiteleket? Miféle pofátlanság ez?!

2014. aug. 9. 20:13
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
91%

Látom, nincs közöttetek egy devizahiteles sem, úgy osztjátok az észt!

Ezt a hitel, főleg azért vették fel, mert akkor, abban a pár évben nem volt más, és azok, akik lakást akartak venni, többségében.

Én is elítélem azokat, akik nyaralásra, plazma TV-re, KOCSIRA! vették fel! DE akik azért, hogy ne kelljen albérletbe menni családostól, azok voltak többségben, és elhihetitek nekem hogy EGYIK SEM FIDESZES SZAVAZÓ!

Ha ezek fideszes emberek lennének, orbánc már régen kisegítette volna őket, úgy ahogy a kedvenc rejtett tartalékait.

Én, már amikor először hallottam, hogy a fidesz netán valamit akar tenni ebben az ügyben (mert ugyebár évek óta csak hitegeti az embereket) egyáltalán nem örültem. Mert, mi hitelesek, már előre tudjuk, hogy nem lesz ebből semmi, vagy legalábbis nem olyan, ami bármit is segít.

Az 5 milla kölcsönömet felemelték 18 millára, ebből elengednek 15%-ot ! Ez nektek segítség??

Nem az adófizetők pénzéből kellene itt rendezkedni, hanem az oligarchiáknak, hűbéruraknak nem kellene havi szinten milliárdokat adni! Van itt pénz! lásd Vajna!

Állítom abból, amit csak ennek a gusztustalan vénembernek adott, és adni fog a fidesz, újralehetne számoltatni az összes hitelt, és még úgy is nyereséges lenne a bankoknak!

Aki nem érzi, hogy mért vagyunk becsapja , szemléltetem egy megtörtént eseten:

Adok neked 1000ft-ot kölcsön!

Te fizetsz nekem 10 éven keresztül havi 2300ft-ot!

Nah, ezért!

2014. aug. 10. 11:41
 22/26 anonim ***** válasza:
7%

Utolsóén is akarok lakást meg baromi sok minden csak nincs pénzem rá.

Mindenki sok mindent akar.

2014. aug. 10. 12:04
 23/26 anonim ***** válasza:
0%
Most már, hála a kormánynak, esélyed sincs rá, hogy lakást vegyél. De akkoriban, megvettünk egy parasztházat, pár 100ezerért (normális hitellel) 10 évig dolgoztunk rajta, csinosítgattuk, vizet bevezettük, stb. Ebből lett 5 millió, a másik 5 volt a hitel. Ami életem végéig fog tartani még 25 év kb. havi....100-110 e ft-al. Most mond, hogy telhetetlen vagyok! És ha netán megérem, hogy ki lesz valaha fizetve, akkor lesz egy 52 nm-es panellakás a gyerekeknek, amit utánam örökölhetnek. Életem munkája! Kösz, fidesz! Közbe persze nélkülözés, spórolás, nyaralás, ruha, rántott hús nuku. Megérte? Bárcsak vissza csinálhatnám!
2014. aug. 10. 12:51
 24/26 anonim ***** válasza:
6%
Utolsó ez úgy baromság hogy van. Azért hülyeséget nem kell írni.
2014. aug. 10. 13:10
 25/26 anonim ***** válasza:
0%
Bár csak az lenne!
2014. aug. 10. 13:26
 26/26 anonim ***** válasza:

""Most már, hála a kormánynak, esélyed sincs rá, hogy lakást vegyél""

Miért?

[link]

2014. aug. 10. 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!