Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért fizeti ki az adófizető...

Miért fizeti ki az adófizető emberek pénzéből a bedőlt hiteleket az állam?

Figyelt kérdés

"Várhatóan szeptemberben vagy októberben indul az állami rossz bank, vagyis az a pénzintézet, ami a többi banktól fogja megvenni a nehezen behajtható hiteleket. A hírt a Magyar Nemzet írta meg az MNB-re hivatkozva."

Mire fel? Mi köze a magyar adófizetőnek ahhoz, hogy a bank olyan embereknek szervezett ki pénzt, hitelt, akik nem voltak alkalmasak azt visszafizetni, vagy alkalmatlanná váltak időközben?

Miért nem hagyja az állam, hogy a bank saját veszteségeként könyvelje el ezeket a bukott hiteleket?

A bank ha nyereséges, abból az adófizetők részesülnek? NEM!

Akkor mire fel vásárolja meg az állam az emberek pénzéből ezeket a nyilvánvalóan behajthatatlan hiteleket? Miféle pofátlanság ez?!

2014. aug. 9. 20:13
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
14%
Olcsóbb megmenteni őket mint hagyni hogy a társadalom aljára essenek végleg, és a szociális hálón csüngjenek generációkon keresztül.
2014. aug. 9. 21:00
 12/26 anonim ***** válasza:
16%

5-ös. Nem attól lesz szarban a gazdaság, hogy néhány hitel bedől! Az unortodox gazdaságpolitikával van szarban és lesz még jobban is.

A bedőlt hitelek legnagyobb részét a magas jövedelműek vették fel. Ők viszont a Fidesz szavazói. Ezért kell a mi adónkból segíteni őket.

2014. aug. 9. 21:03
 13/26 anonim ***** válasza:
0%

Minél jobban dübörög az ORSZÁG szekere, a nép annál rosszabbul él..

De ha a nép jól él...az ország bajba kerül!

Ez a libikóka effektus történik manapság!

2014. aug. 9. 21:28
 14/26 anonim ***** válasza:
25%

Olvastam a cikket, nem látom a problémát. Le leszek úgyis pontozva mert ez dívik manapság, de úgy gondolom, hogy ha potom pénzért átveszi például a rossz lakáshiteleseket az állam és a lakástulajdonosok ahelyett hogy kiköltöznének, bérleti díjat fizetnének a lakásukért, egy jó dolog lenne. Írták is, hogy külföldön ez működő és hasznot hozó dolog.

Gondolom vannak annyira rossz hitelek is, amikre még az állam sem fog igényt tartani.

Engem konkrétan jobban zavar az, hogy évről évre a politikusok (pártállástól függetlenül) százmilliárdokat sikkasztanak el ilyen-olyan módon...

2014. aug. 9. 21:50
 15/26 anonim ***** válasza:
23%

Sajnálod ezt a keveset ezektől a szerencsétlenektől?

Senki nem tudta előre, hogy így alakulnak majd a dolgok.Nem is szabadott volna frank alapú hitelek felvételét engedélyezni.

Bezzeg, amikor cigányokat segélyeznek agyba főbe meg milliárdokat költenek rájuk, az elsők között vagy, akik mindenkit lehurrognak, aki felszólal ellenük.

2014. aug. 9. 21:59
 16/26 anonim ***** válasza:
37%
Itt most konkrétan nem a devizahitelekről van szó, hanem csak úgy általában. De mint láthatod az összetartó erő most is dübörög az itteni hozzászólókban.
2014. aug. 9. 22:05
 17/26 anonim ***** válasza:
0%
Aki azt sem tudja miről van szó miért tesz fel szándékosan provokáló - félrevezető kérdéseket???
2014. aug. 9. 23:54
 18/26 A kérdező kommentje:

Meséld el miről van szó.

Mitől provokatív az, hogy a bankok szennyesét veled fogják tisztára mosatni?

2014. aug. 10. 00:45
 19/26 anonim ***** válasza:
39%

"A bedőlt hitelek legnagyobb részét a magas jövedelműek vették fel. Ők viszont a Fidesz szavazói. Ezért kell a mi adónkból segíteni őket."

Te komolyan gondolod ezt a sok marhaságot, amit leírsz? A magas jövedelműek jellemzően nem ostobák, ergo annyi hitelt vesznek fel, amennyit a magas jövedelemből kényelmesen vissza tudnak fizetni. Ergo nem dől be a hitelük. Ergo te aztán nem segíted ki őket a minimálbéred utáni 17 ropi adódból.

Le kéne már szakadni a tehetősekről. Én havi 350 nettót keresek, ami még csak nem is olyan magas, és még véletlenül se valami hitellel kapcsolatos faxság miatt szavaztam a fideszre (márcsak azért se, mert tíz éve már nincs hitelem), hanem az adópolitikájuk miatt. Hogy sok gyerekre sok adóvisszatérítés jár. Mert ez jó nekem, és mert így egyre több dolgozó, fehér színű család vállal majd gyereket. A cigány meg, ha szerencsénk van, éhen marad. És nem szaporodik. Merthogy jellemzően nem dolgozik, pénzt meg így nem kap a sok gyerekre.

2014. aug. 10. 09:00
 20/26 anonim ***** válasza:
0%

Ja, és úgy egyébként én sem fizetem ki a devizások helyett a tartozásukat, de sok értelme nincsen ellenébe menni.... fidesz eldöntötte, így lesz hát.

Devizások megcsókolhatják majd a valagam, hogy az én pénzemből lett nekik egy jóárasított x5-ös bömösük, vagy 40milliós családi házuk 20-ért :D

Szerencsések voltak, ennyi. Le kell nyelni a többségnek.

2014. aug. 10. 09:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!