Orbán Nagy-Magyarország felélesztésére törekszik, állítják az amerikai és osztrák lapok. Igaz ez?
Akárcsak Putyin a korábbi Szovjetuniót, úgy akarja Orbán Viktor visszaszerezni a régi, első világháború előtti, sokkal nagyobb területű Magyarországot - írja a Der Standard című liberális osztrák napilap nyomtatott kiadásában szombaton.
Egy előző hozzászólónak:
"Nem. Ugyan hogy volna képes lecsonkolni egy-egy darabot Romániából, Szlovákiából, Ausztriából, Horvátországból és Ukrajnából? Sehogyan sem."
//Korábban már más megreklamálta hogy Szerb rész nincs //benne, és megkövetted magad is hogy a Horvátot meg //beleírtad fölöslegesen. Ez mindkettő jogos volt.
Én még egy hibára hívnám föl a figyelmet a felsorolásban:
Ukrajna (Kárpátalja)
Az eredeti Trianoni szerződésben ez a rész nem szerepelt külön, csak Csehszlovákiához adtak területet, meg a Románokhoz!
Sajnos több olyan "Trianonos", "Nagy Magyarországos" térképet is láttam már ahol ez a rész külön van ábrázolva. De ezek HIBÁS képek!
Az a rész egy a már fölbomlott Szovjetúnió által elfoglalt rész amit akkor 1944-ben éppen Tőlünk foglaltak el és nem Csehszlovákiától!
Ebből adódott hogy 91-ben a felbomló Szovjetúnióból felhívták Antall Józsefet hogy nem-e kell e nekünk. (Már akkor a megalakulóban lévő Ukrajnát akarták gyengíteni, ezért érdekük fűződött ehhez!)
Antall valami egészen esztelen és érthetetlen módon ezt a történelmi lehetőséget vissza utasította/kihagyta.
Ez a terület Jogi értelemben Csehszlovákiához lett 1920-ban elcsatolva, de később visszakaptuk felvidékkel együtt! 1938 első Bécsi döntés, majd Csehszlovákia megszállásakor 1939-ben még egy részét.
1944-ben lett elfoglalva.
Csehszlovákia nem kérte vissza a CCCP-től (Érdekes módon XD), azóta meg jogi értelemben megszűnt.
Szóval ez egy megszállt terület jelenleg is, amelyről Magyarország nem mondott le, és nem tudom biztosan, de lehet hogy a második világháborút lezáró békeszerződésben sem! De az biztos hogy Ukrajnával nem kötöttünk erről szerződést, sem békét se semmi ilyesmit.
Szerintem kijelenthetjük hogy Jelenleg Jogtalanul bitorolják!
Az már tényleg más kérdés hogy katonailag így sem tudnánk erővel visszavenni. Még úgy sem hogy sima kis lázadók elporolják őket úgy le vannak gyengülve!
A listádban kiemelt helyet érdemel!
Látjátok?
Itt egy "élő" példa (a sok közül) mennyire ferdítenek az újságírók!
De sajnos vannak olyan emberek akik az újságoknak mindent elhisznek - és ebből sok probléma származik!
16-s vagyok és igen, lehet hogy megalapozatlanul írnak ilyeneket, de ember, megtehetik.
Te is leírhatsz itt vagy akárhol, akármit.
Nem lehet korlátozni a sajtószabadságot, akármit is írnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!