Rasszista vagyok? Komolyan nem értem néha az embereket, hogy képesek elítélni engem.
Nem tagadom, nem szeretem a cigányokat.
Budapesten az ország egyik elit gimnáziumában tanultam, most egyetemista vagyok.
Volt egy fakultációs óránk (szociál pszichológia), ahol szóba került a kérdés...
Mindenki egybehangzóan sajnálta őket, a nagy kirekesztetteket (akiket segíteni kell mert igazából MI vagyunk a hibásak a helyzetükért), egyedül én voltam más véleményen...
(mint később kiderült senkinek nem volt személyes kapcsolata a kisebbséggel... milyen meglepő)
Minden ok nélkül többször szóltak be nekem, utcán megpróbálták elvenni a cuccomat, belém rúgtak és egyszer szabályosan meg is támadtak a buszon (olyan délután 4 lehetett)...
Nem egyszer láttam hogy lányokat molesztáltak buszon (még csak nem is késő este) stb...
Nem támogatok semmilyen népírtást, nem ítélem el kollektívan őket, DE ha valamelyik mellém kerül a buszon vigyázok a pénztárcámra, nem fordítok hátat neki, és ha bármelyikük este az utcám velem szembe jön készülök arra hogy meg kell védenem magam....
Én azt mondom, amíg nem akarnak beilleszkedni nem tehetek semmit. Amelyik rendes azzal én is az vagyok...
Miért vagyok ezért mégis rasszista?
Szerintem, csak olyan embernek van joga bárkit mást rasszistának nevezni, akit már támadtak meg utcán, vették el a mobiltelefonját (amire hónapokat spórolt), vagy csak rugdosták meg poénból. Vagy a legfájdalmasabb: a barátnőét kezdték el molesztálni, amikor kettesben megy vele haza buliból... (szerencsére nekem ilyen még nem volt de előttem már történt ilyen)
Szia! Én a többi válasz elolvasása nélkül válaszolok. Olyan vagyok, hogy én próbálom a dolgokat minél több oldalukról megvizsgálni. Tehát:
Érthető, hogy tartasz tőlük, mivel sajnos vannak elég agresszívak köztük. Nem ítéllek el emiatt. DE! Gondold végig, hogy miért lettek ilyenek? Nézd meg, hogy a régebbi korokban, hogy bántak velük. Pl.: Az egri csillagokban egy cigány emberről nagyon pozitív cselekedetet feltételez az író. A muzsikájukat mindenki szerette az országban, arra mulattak a magyarok. A cigány nem mint bűnöző, hanem mint 'művész' jelent meg. Az viszont igaz, hogy nem tudtak beilleszkedni, amit részben maguknak, részben pedig a magyaroknak köszönhetnek. Sajnos a magyar nem túl befogadó nép: nézd meg a történelem során hány betelepítés volt, és hiába voltak békés emberek a betelepültek, a magyarnak senki sem tetszett. Utána pedig csodálkozott, hogy miért bántják őket a betelepültek. Tudod, amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten...
A cigányok szemszögét is megértem valamelyest: ha téged óvodától fogva kiközösítenek, utálnak, egy idő után már te sem próbálkozol, hanem megunod, és megutálod őket.
Tehát, én úgy látom, ez egy ördögi kör. Amíg nem változtatunk a hozzáálláson, nem teremtünk munkalehetőségeket a cigányoknak is, addig nem tudunk ebből a helyzetből kitörni.
Természetesen, a bűnözést én is elítélem, ugyanúgy a cigánytól, mint a magyartól; nem teszek különbséget.
Végül annyit, hogy nekem több nagyon kedves cigány ismerősöm van, az egyetemről is; de sajnos nekem is volt már 'szerencsém' a cigányság lecsúszott, bűnöző rétegéhez.
18:28: "Sajnos a magyar nem túl befogadó nép"
Sajnos már nincs türelme senkinek megvárni míg a deviánsok normálisan kezdenek el viselkedni. Nem fognak. Az, hogy támogatjuk őket, öntjük egy feneketlen kútba a pénzt nem megoldás. Az állandó pátyolgatástól, kivételezéstől teljesen elszemtelenedtek és mindent megengednek maguknak. A törvény alól mentesülnek, hordákban járnak az utcán, ha valaki egyedül van belekötnek, ok nélkül. Én úgy látom nem nekünk MAGYAROKNAK kellene először változtatni.
"elit gimnáziumában tanultam, most egyetemista vagyok"
ez most hogy jönn egy ilyen kérdéshez?
"nem ítélem el kollektívan őket, DE ha valamelyik mellém kerül a buszon, szembe jön...
Kicsit sok az ellentmondás és tényleg raszista vagy.
""elit gimnáziumában tanultam, most egyetemista vagyok"
ez most hogy jönn egy ilyen kérdéshez?"
= nem a tudatlanságom miatt nem szeretem őket (valami miatt az emberek szeretik a tudatlanságot feltételezni, a számukra ellentétes vélemény kifejtőjével szemben)
""nem ítélem el kollektívan őket, DE ha valamelyik mellém kerül a buszon, szembe jön..."
Kicsit sok az ellentmondás és tényleg rasszista vagy."
erre is mondom egy egyszerű érthető példát:
ha kollektívan ítélném el őket: MINDEGYIK eleve gonosz, mindegyik eleve bűnös
ezzel szemben ha előítéletes vagy akkor nem azt mondod, hogy kivétel nélkül bűnözők, csak elővigyázattal fordulsz feléjük...
(ha még mindig nem értesz valamit szívesen megmagyarázom az "ellentmondásokat")
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!