Mit szúrt el Magyarország a gazdaságában a 20 év alatt, hogy ennyire sz@rul állunk?
"Nem tudom hogy ebben a táblázatban hol látod az életszínvonalunk 20% os emelkedését kimutatva, főleg meg az átlagos magyar dolgozóét."
Van a 15. oldal körül egy táblázat a reálbérek fejlődéséről. Ennyit sem vagy képes megkeresni?
Ha ennyire ostoba vagy, akkor talán nem neked kéne megoldanod a világgazdaság problémáit, nem gondolod?
Evés közben a falatokat is elő kell rágni neked? A cipődet be tudod kötni?
"A felső 5% nak biztos hogy nagymértékben nőtt, ezt támassza alá"
Szerintem meg támaszTJa. Bár tudom, a jobbik a suksükölő prolik pártja.
"Megmutatnád melyik 2009 es adat mutatja ezt a 20% javulást meg az átlagos munkavállaló esetében?"
2006-os adatokról beszéltem, hülyegyerek. Úgyhogy 2009-es adatokkal nem fogom alátámasztani, mert nem arról beszéltem, hülyegyerek.
Pszichiátert keresel már? Tudod, nemrég javasoltam.
megint ott tartunk,hogy mindenért a Sátán Orbán VIktor egy személyében a hibás .
+ ANTALL JÓZSEF ÉS POLITIKÁJA, AKI MEGKEZDTE ELADNI AZ ORSZÁGOT.
Van a 15. oldal körül egy táblázat a reálbérek fejlődéséről. Ennyit sem vagy képes megkeresni?
Van itt egy ostobán a GDP re erőltetett táblázat, ami szerint pontosan a 1989 esnek felel meg a reálkereset 2008 ban! Ha hozzáadom még a tavalyi eredményeket, illetve hogy a felső 10% diszponál a jövedelmek 90% a felett, akkor azonnal kijön valami 1932 adat!
Annyira buta vagy, és annyira nem ezen a földön élsz? Téged tényleg eltartanak?
Jahh 1980 ban egy busz jegy 1,5 Ft és az átlag kereset 3500Ft = 2333db
2010 egy buszjegy 300Ft nagy vonalúan 140 000 = 467db
És a BKV sok sztrájkolnak mint állat, ezt add össze!
De ezt szinte mindenen végig lehetne zongorázni, csak az a baj hogy te 1980 ban még kirakati tejfel sem voltál, és úgy elég nehéz összevetni a történetet!
De ne kommunistázz, mert nem sírom vissza, csak hát ugye nem ártott volna azóta fejlődni, ha már nagy kapitalisták vagyunk!
- Ész nélküli privatizálás
- Túladóztatás
- Multik támogatása a kisvállalkozások helyett
- Egészségügy, közoktatás, nyugdíjrendszer reformjának elmulasztása
"pontosan a 1989 esnek felel meg a reálkereset 2008 ban! Ha hozzáadom még a tavalyi eredményeket, illetve hogy a felső 10% diszponál a jövedelmek 90% a felett, akkor azonnal kijön valami 1932 adat!"
Kapsz valami gyógyszert a delirium tremensedre?
Szerintem ennek a kérdésnek csak akkor van értelme, ha a válaszadó azt is megmondja, hogy kellett volna csinálni.
Amúgy meg gazdasági, és nem politikai a kérdés, tehát teljesen fölösleges szidni a Gyurcsányt vagy az Orbánt.
Íme az én véleményem:
1989-ig volt egy jóléti állam, aminek a célja a munkanélküliség 0%-on tartása volt. Ennek a megvalósítását kölcsönökből tudta megoldani közalkalmazotti státuszok fenntartásával.
'89 után elvárt lett a keleti blokk felzárkózása, ami a magántőke bevonásával volt kivitelezhető. Sorban álltak a külföldi befektetők lehetőséget látva. A mindenkori vezetés aprópénzért kijátszotta ezeknek a vállalkozóknak a magyar gazdaság 90%-át. A vállalkozó fellendítette (nem volt nehéz dolga) a vállalkozását, és most hajlandó lenne azt visszaadni magyar kézbe, de nincs aki kifizesse neki.
Mi lehetett volna jó megoldás? A rendszerváltás első lépéseként befagyasztani az eladásokat, lojális(!) ellenőrzőbizottságot felállítani, és azokon keresztül értékesíteni a korábban államosított vállalkozásokat.
Most nem tartanánk itt. Lenne egy országunk adóságok nélkül, többségében külföldi tulajdonú gazdasággal, és tisztalappal lehetne indulni, ahogy a nyugat tette a huszadik század közepén.
Köszönöm a szót...
...WHXXX...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!