Miért úgy gondolkodnak az emberek, hogy ott megy egy cigány, biztos bűnöző, ott meg egy fehér, biztos tisztességes munkás? Nem látják, hogy nem attól tisztességes vagy bűnöző valaki, hogy milyen a bőrszíne?
A retkes cigányozás, a "magyarság" bőrszín alapján megítélése, és a cigány népesség tisztességes részének ellehetlenítése hogyan segít megoldani a cigánybűnözés problémáját?
Egyeltalán hogyan ítélitek meg, ki magyar, és ki nem? Ha fehérbőrű vagyok, Kárpátiát hallgatok, és mondjuk a Jobbikra szavazok, van 75 pontom a magyar-skálán? Ezen gondolkozzatok el egy kicsit.
Figyelj, nekem is vannak előítéleteim, én is átmegyek az utcán a túloldalra, ha problémás cigányok jönnek velem szembe, nem azt mondom hogy tisztára kell nyalni a seggüket, és feltétlen bizalmat kell fektetni beléjük, de amit a többség művel, az hülyeség. Ti egyetértetek a kollektív bűnösséggel? Komolyan?
Ez nem fekete és fehér. Van különbség a naívság, és a színtiszta rasszizmus között.
" Ez is milyen hülyeség, hogy "cigányputri". "magyarputrik" is vannak, aki nem talál munkát és elfogyott a pénze az mégis hol lakjon? Palotában. "
Néhány cikk és videó olyan - valaha igen színvonalasnak számító, elit kategóriába sorolható - lakótelepről, ahova cigányokat költöztettek. Persze az a világ legtermészetesebb dolga volt, hogy az igényes lakásokat ingyen, ajándékba kapták. Ma ilyen állapotok uralkodnak ezeken a helyeken:
- Avas lakótelep, Miskolc:
- Luník IX lakótelep, Kassa, Szlovákia:
http://www.youtube.com/watch?v=4i6ugDhXgLY
- Nyírmihálydi:
http://www.youtube.com/watch?v=L1txHHbP7mQ
De ha te annyira imádod őket kérdező, költözz csak te is el szépen e helyek valamelyikére, ott aztán élvezheted a társaságukat és az "eltérő kultúrájuk" minden elemét! Szerintem pár nap alatt ki is nyírnak, vagy belefulladsz a sok szemétbe.
Tényleg, amúgy jelenleg hol laksz, a Rózsadomb Pasaréten?
Tudod Kedves Kérdező, ez nem hiába van így...
Volt nem is olyan rég egy felmérés, hogy Xszámű bűncselekménynek hány százalékát követték el cigányok. Ez a százalék 90% fölötti lett. Ezek tények. Csak tudod ezt azok nem látják át, akik Budán a milliárdos palotájukban nem tudnak magukkal mit kezdeni és semmilyen cigányputrihoz nem élnek közel.
Én egyébként azt bírom, amikor cigányozik valaki, és a másik """kulturált és kifinomult""" személy rászól, hogy az nem cigány, hanem roma. Na hát ez egy orbitális nagy tévedés. A népcsoportjuk neve az, hogy cigány. A tankönyvekben sem romának tanítják hanem cigánynak. És még képesek megsértődni ha le mered őket cigányozni...ez olyan mintha a magyar ember megsértődne azért mert valaki lemagyarozná....
Szerinted az emberek hasraütésszerűen kezdték el utálni a cigányok nagy részét? Hát nem éppen... Mert akkor ennyi erővel a nálunk élő német vagy szlovák kisebbséget is utálhatnák...de nem teszik...milyen érdekes, nem?
A 25-ös milyen különlegesen értelmes válasz! Köszönet érte! A 26: a 'cigány' természetes és megfelelő név, a 'roma' politikai furmány. Ez alsószentmártoni (dél-baranyai) tanítók és iskolások meghatározása.
Ajánlom mindazoknak ezt a könyvet, aki túl akarnak lépni ezen a sekélyes előítéleten, hogy "egy cigány, biztos bűnöző"
Tenigl-Takács László: Szentmárton könnyei
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!