Orbán Viktor tényleg fel akarja számolni a demokráciát, és az emberek szabadságát?
"Orbán Viktor magyar miniszterelnök Tusnádfürdőn, Erdélyben tartott előadást, ahol minden évben mond valami érdekeset.
Idei beszédében az új magyar államrendet ismertette.
A lényeg: a liberális demokrácia modellje megbukott, a 2008-ban láthatóvá váló válság elsodorta. Megindult a verseny a nemzetek és a nagy szövetségek között, hogy milyen új berendezkedésre lenne szükség. Ebben a versenyben a magyar politikai élen jár, hiszen itt megtörtént a szakítás a liberális demokráciával. Az új államszervezeti rend, ami Magyarországon épül: a munka alapú állam. És ez karakterét tekintve nem liberális természetű. Bár elismeri a szabadság fontosságát, de nem a szabadság köré szerveződik."
És komolyan ezt mindenki majd hagyni fogja neki? Én személy szerint nem akarnék diktatúrában élni, vagy egy olyan országban, mint Fehéroroszország.
Nem provokációnak szánom a kérdést, de komolyan Oroszország a mintakép, ahol az emberi jogokat lábbal tapossák?
Vajon mi lesz ennek a vége?
19-es, ma 14:03
Neked ez hol félrebeszélés?
Amúgy tudod közben volt egy középkor is, amikor az egyházaknak meghatározó szerepük volt az állami életben is, és azt verték az emberek fejébe, hogy a homoszexualitás betegség és bűn. Régen a balkezességet is betegségnek tartották. Ma már hála Istennek nincs ilyen.
Ha nem hiszed, menj el Fehéroroszországba. Jártam ott. A mai napig ki van írva az épületek tetejére jó nagy piros betűkkel, hogy a "Nép ereje!", valamint Lukasenkot fényező plakátok mindenhol. Leváltani nem tudják, mert eléggé bevett szokás arrafelé a pofátlan választási csalás, mely Orbánnál is divatot csinált. Szerinted normális választási arány a 80%-os választással 90%-os győzelem (ismét)? Ez még akkor SEM történhetne meg demokratikus keretek között, ha Belarusz köröket verne a skandináv jólétre.
Oroszországgal sem jó példálózni, mert Moszkván, és pár kirakatvároson kívül nyomorog a lakosság háromnegyede. Vannak olyan falvak, ahol a mai napig vadásznak, halásznak az emberek, és még út sincs semerre se. Ez legyen az etalon? Oroszország lakossága is rohamos ütemben csökken, volt, amikor meghaladta az évi majdnem egy milliót.
De tényleg jó példakép....
Ott beszélsz félre, hogy én hamis dichotómiáról beszéltem, hamis arányosságról, ill. amit az 5. hozzászólásomban megjegyeztem, csomag-gondolkodásról, ami a logika halála.
Nincsen egyszerűen semmilyen szoros ok-okozati összefüggés aközött, hogy diktatúra van, és hogy legalizálva van a melegházasság. Sőt, elméletileg egyik sem zárja ki egymást.
A melegházasság joga meg sincs említve az ENSZ alapító okiratában.
ma 16:57
Jah növekedett. kb 2-3 hónapig. Utána ismét zuhanni kezdett, és ezt maga Putyin is elmondta, hogy idézem " Nem tudtak eredményesen szembeszállni az oroszok legnagyobb ellenségével, a vodkával".
Oroszországban valóban nő egyes helyeken a népesség, de tudod hol?
Tatársztán, Baskírföld, Dagesztán, Csecsenföld, Ingusföld, és a többi MUSZLIM többségű területeken.
Dagesztán például kb 90%-ban muszlim többségű, és az egyetlen hely Oroszországban, ahol a lakosságszám ROHAMOS ütemben növekszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!