Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán Viktor tényleg fel...

Orbán Viktor tényleg fel akarja számolni a demokráciát, és az emberek szabadságát?

Figyelt kérdés

"Orbán Viktor magyar miniszterelnök Tusnádfürdőn, Erdélyben tartott előadást, ahol minden évben mond valami érdekeset.

Idei beszédében az új magyar államrendet ismertette.

A lényeg: a liberális demokrácia modellje megbukott, a 2008-ban láthatóvá váló válság elsodorta. Megindult a verseny a nemzetek és a nagy szövetségek között, hogy milyen új berendezkedésre lenne szükség. Ebben a versenyben a magyar politikai élen jár, hiszen itt megtörtént a szakítás a liberális demokráciával. Az új államszervezeti rend, ami Magyarországon épül: a munka alapú állam. És ez karakterét tekintve nem liberális természetű. Bár elismeri a szabadság fontosságát, de nem a szabadság köré szerveződik."

És komolyan ezt mindenki majd hagyni fogja neki? Én személy szerint nem akarnék diktatúrában élni, vagy egy olyan országban, mint Fehéroroszország.

Nem provokációnak szánom a kérdést, de komolyan Oroszország a mintakép, ahol az emberi jogokat lábbal tapossák?

Vajon mi lesz ennek a vége?

2014. júl. 27. 09:05
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
76%

Orbán Viktor és a Fidesz simán megdönthető erőszak nélkül is. Mellesleg ez utóbbi azért em jöhet szóba, mert erőszakkal hatalomra került kormány nem lehet legitim demokráciákban, és utána meg az lenne, hogy majd az erőszakkal hatalomra jutott baloldali pártot, a jobboldal ugyanúgy erőszakkal távolítja el, de akkor már nem maradnának el az akasztások sem. Erőszakra erőszak a válasz.

Én jobb oldali szavazó vagyok, és nem a Fideszt támogatom. Én azt nem értem, hogy a baloldali szavazóréteg miért ilyen töketlen. Ott lenne nekik az LMP, ami alternatívája lehetne a fidesznek, és mondjuk én jobboldaliként és többre tartom őket, mint az összes dk-s, együttpm-es, összefogásos idétlenséget. Komolyan nem értem, hogy lehet még mindig ezekre szavazatot leadni, aztán meg csodálkozni, hogy már megint a Fidesz van hatalmon, és ráadásul már megint kétharmaddal és ez utóbbinak én magam sem tudok örülni egyáltalán.

Fel kéne már ismerni, hogy a Fideszt csak egy valami tartja hatalmon, az emberek félelme ElQúróéktól és bandájától. Ergó, hiába adják rájuk egyes nagyon hülyék a voksukat, akkorsem lesz belőle semmi, csak marad a Fidesz. A másik nagy baj, hogy nem tud az ellenzék semmi de semmi alternatívát felkínálni mit csinálna másképp és jobban, ha nem a Fidesz lenne, hanem ők. Az oké, hogy a Fidesz sem mondott korábban semmit, de legalább úgy csinált, mintha tudnának valamit, mintha értenének valamihez. A baloldal számára az LMP lehetne a legjobb megoldás, és ez ráadásul az ország számára sem lenne olyan káros, mintha megint mszp, vagy gyurcsány kerülne előre.

2014. júl. 27. 10:09
 12/26 anonim ***** válasza:
39%
Egyáltalán nem vagyok Fidesz-párti, nem rájuk szavaztam, de milyen szabadságokat is akar szerintetek felszámolni, amit a baloldal vagy a liberálisok engednének? Fű, melegházasság-örökbefogadás, pozitív diszkrimináció erőltetése, külföldiek túlzott támogatása (földvásárlás, cégek kedvezményei, stb.)? Nekem se tetszik, hogy ilyen arrogánsak, meg kicsesztek egy csomó réteggel (egyetemisták, stb.), illetve nekik is sikerült elvesztegetniük 2-3 évet, ami alatt beindulhatott volna a gazdaság, de pontosan milyen szabadságjogok elvesztésétől is kéne félnem, hogyha nem vagyok érintett az előbb említettekben?
2014. júl. 27. 12:50
 13/26 anonim ***** válasza:
59%
#12 Hát ha nem tudod írd be mondjuk, hogy kínai demokrácia, esetles chinese democracy a google-ba. Tényleg így akarnál élni, ilyesmiben nevelkedjenek és éljenek a gyermekeid? Mit szólsz Észak Koreához? Jó kis táborok vannak arrafelé azoknak akiknek nem tetszik valami, szívesen látnád ilyenekben az embertársaidat, ilyen ember vagy? És a fű meg a melegek ennél tényleg előbbre való neked???
2014. júl. 27. 13:37
 14/26 anonim ***** válasza:
78%
Nem értem a keleti diktatúrák és a liberális forradalom közti dichotómiát. Ha nem engedélyezik a melegházasságot, akkor itt csak Észak-Korea és Ugunda lehet?
2014. júl. 27. 13:39
 15/26 anonim ***** válasza:
51%

7-esnek ment a pacsi, a többi meg fürdőzzön orbán király fényénél. Ez az nincs melegházasság!!! De jó! Lehet zsidózni egész nap, ahhhhh, cigányozni, még jobb.

Ennyi kell nektek, ennyit láttok a világból.

Az, hogy milyen volt az mszp, nem jelent feloldozást egyik más pártnak sem. Orbán király lerombolja az országot és valóban Észak-Korea szintjére fog süllyedni, valami olyasmi a cél.

2014. júl. 27. 13:46
 16/26 anonim ***** válasza:
43%
#15 Imádom ezt a szofisztikált, felvilágosult, liberális hozzáállást.
2014. júl. 27. 13:49
 17/26 anonim ***** válasza:
54%
#14 Vagy nagyon nagyon naív vagy, vagy elvakultan szereted a Fideszt és OV-t ha azt gondolod, hogy a melegházasság betiltásával kimerülne a hasonlóság. Nem vettél észre semmi egyéb gyanúsat mióta 2/3-dal hatalmon vannak?
2014. júl. 27. 13:51
 18/26 anonim ***** válasza:
48%

73%-os

Téged az mi a bánatért zavar, ha 2 meleg ember összeházasodik?

Inkább élnél egy Fehéroroszország típusú államban, ahol ha felemeled a szavad az aktuális diktátor ellen, már másnap dutyi, és 5 ember nem találkozhat egyszerre egymással az utcán vagy közterületen, mert az már büntethető csoportosulásnak számít? Mert bizony ilyen is van ott, sőt még azt is felvetették, hogy aki interneten nem fehérorosz szervereket használ, azt is megbüntetik.

Nem kell itt konkrétan Kínára, vagy Észak-Koreára gondolni, Belarusz itt van a szomszédban szinte. Ha olyan jó és liberalizmusmentes az a rendszer, akkor miért menekül mindenki abból az országból? Ugyanis statisztikai tény, hogy a nagy elvándorlás miatt Belarusz vidéki lakossága 2050-re az egyötödével fog lecsökkenni!

Én speciel nem akarnám, hogy Magyarország idáig jusson.

2014. júl. 27. 13:55
 19/26 anonim ***** válasza:
43%

Ne beszélj félre.

A liberalizmus egy 300 éves eszme, a melegek házassága és adoptálási jogának kivívása 20-30 éves, pedig melegek nem csak azóta léteznek, és nem is volt ilyen kívánalomra semmilyen precedens - még a római császárok adoptált utódai sem hoztak ilyesmit, amelyek szintén kétes szexualitásúak voltak, s amikor ráadásul a homoszexualitás, a pederasztia teljesen elfogadott volt.

Tehát régebben mi a fene nagy gátlása volt a régebbi liberalizmusnak afelé, hogy ezt a kérdést ne boncolgassa?

2014. júl. 27. 14:03
 20/26 anonim ***** válasza:
65%

18-as,

pedig már már elértük azt a szintet,hogy mindenki elmenekül az országból,és nem egészen azért mert a bu..zik szabadon házasodjanak,vagy hogy a zsidók milyen marketing csomaggal hízelegjenek.itt sincs munka,sem szabadság.Hónap végén rettegés,mikor kapcsolják ki az áramot,és hogy vasárnapi ebéd alkalmából ne puliszkát egyél,hanem valami mást is.mondjuk egy emberhez méltó életvitel.Mindneki azt hiszi,hogy kalandvágy,és devizahitel miatt menekülnek külföldre.hát nem!

2014. júl. 27. 14:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!