Orbán Viktor skizofrén?
Nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre.
A családomban van több skizofrén is, enyhébbtől a súlyos betegig.
A Tusnádfürdőn elmondott beszéde alapján merült fel bennem ez a gondolat.
A valóságtól elrugaszkodott módon látja világot, nem hisz a más igazában csak a saját igaza létezik és nincs betegségtudata.
Tipikus jellemzők.
Ti mit gondoltok?
Az a gond, hogy nem lehet éles határokat húzni az elmebetegség és az épelméjűség között. Szinte minden embernek vannak enyhébb mentális problémái vagy inkább jellemvonásai, amiket bizonyos szempontból akár betegségnek is nézhetünk. A mentális betegségekből egyébként fel lehet gyógyulni, legalábbis bizonyos fokig, tehát, ha volt is ilyen időszak Orbánnál, nem jelenti azt, hogy most is beteg.
Ami engem jobban elgondolkodtatott, az az, hogy tudtommal, amikor 2002-ben elvesztette a választásokat, akkor jelentkezett a betegsége. Annyira nem bírta elviselni a vereséget, hogy belebetegedett. Na, aki ezt tudta, az nem szavazott volna rá soha, mint ahogy az sem, aki már abban az időben látta, hogy ő egy diktátor. Sajnos ezt a véleményt egyébként sokan nem vették komolyan. Nem mindenki jó emberismerő.
Szerintem egyébként Orbánnak nagyon is megvannak a céljai, és tudja, mit csinál, csak baromi nagyot tévedett, mert nem ért igazán semmihez a hatalom megszerzésén és megtartásán kívül. Most, hogy a gazdaságpolitikája megbukott, és kezd összeomlani a rendszer, most már egyre eszetlenebb döntéseket fog hozni, mert ha ég a ház, akkor kapkod az ember össze-vissza.
Szerintem hamarosan teljesen be fog golyózni, amikor bekövetkezik a bukás. Ez lesz az ő büntetése azért, amit a magyar nép ellen elkövetett. Mondhatnám viccesen, hogy "Miből fogjuk észrevenni, hogy megőrült?", de sajnos itt már nincs min nevetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!