Ezért is van a romák között nagy munkanélküliség?
3: "Az is hozzájárult hogy annak idején a romák oktatását semmilyen formában nem támogatták. Úgy voltak vele hogy elég ha elmúlik a gyerek 12 és mehet a gyárba igázni "
Tessék???? Én együtt ültem a padban a cigánygyerekekkel, nekik is ugyanúgy kötelező volt járni mint nekem. Persze nem tanultak, bukdácsoltak, de általános 8. osztályig mindig volt cigány osztálytársam. Lehetett volna nekik is tanulni és nem valami szakmunkásba jelentkezni (ha már az is kötelező volt), hanem szakközépbe és gimnáziumba.
Az oktatás ugyanúgy elérhető volt nekik is mint nekem, azért, hogy otthon a rossz jegyekért nekik nem szidás meg fejmosás járt hanem tojtak rá, leckeírás helyett dajdajoztak meg az utcán kóboroltak, azért ne mást hibáztassanak már.
Hol élsz te ember? Most nem a 2000-es évekről van szó hanem az 50-es 60as 70-es évekről. Akkoriban ez ment. És az értelmiség alatt sem a 8 általánost végzettekre gondoltam. de sebaj gondoltam hogy majd valami félkegyelmű fotelnáci belém köt.
Nem 2000-ben ültem az iskolapadban, hanem a 70-es években.
Nem volt nálunk semmiféle megkülönböztetés, ugyanúgy együtt ültünk az órákon, ugyanazt a tanárt hallgattuk és ugyanazt a könyvet olvastuk.
Ez csak kis részben igaz, kérdező. Valóban voltak olyanok, akik nehéziparban dolgoztak, de megszűntek ezek, és munkanélküliek lettek, de ez az akkor dolgozó cigányság kb max 20%-át tehette ki.
A többi részét azért rúgták ki egyből, mert képzetlen, műveletlen, tanulatlan naplopó volt, aki csak azért volt kénytelen valami piszlicsáré munkát elvégezni, mert a szocializmus nem tűrte a munkanélküliséget. A régi rendszerben is megvolt minden lehetőségük a tanulásra, akkor sem éltek vele. Ezt maga Lakatos Attila vajda úr is megmondta.
Ma is azért ilyen irdatlan magas a munkanélküliség a cigányok között, mert képzetlenek, lenézendő az ő "kultúrájukban" a tanulás, mondván "tanuljon az aki béna a lopáshoz". A bűncselekmények még rátesznek egy lapáttal erre. Nincs az a bolond vállalkozó, vagy munkaadó, aki ezeket alkalmazná. És ez nem a munkaadók hibája, hanem kőkeményen a cigányságé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!