Vége a Nokiának?
# 9:
Volt már a kezemben windowsos phone és nem tetszett. A másik pedig az, hogy az ő oprendszerük zárt, az android pedig nyitott. Ettől függetlenül a számok nem hazudnak, valamit elbazilikáztak.
Semmit nem jelent, hogy zárt vagy nyitott. Az IOS és a Blackberry OS is zárt, mégis elég jól mennek a prémium kategóriás és üzleti telefonok és tabletek között. Lejjebb nyilván nem, mert csak ezekre az eszközökre létezik.
Emellett az android évekkel előbb piacon volt, mint a WP. Természetes, hogy komoly előnyt épített ki, mikor gyakorlatilag egyedül volt jelen a budget kategóriában és 100 ezer forint alatt mindenhol. A Symbian nem konkurálhatott vele.
Emellett ne az Androidot hasonlítsd a Nokiához, hanem az egyes androidos telefongyártók termékeit. Ha a komplett android tábor helyett CSAK a Samsung-hoz vagy LG-hez méred, már egész máshogy áll a dolog.
Az ábrán, amit linkeltem korábban nem úgy néz ki, mintha a Blackberry annyira nagyon "menne". Az iOS pedig ha jailbreakelve van, akkor nyitott lesz. Persze a célközönség nem igazán az a kategória, aki egyáltalán tudja azt, hogy mi az a jailbreak.
Próbáltam olyan adatokat találni, ahol csak a gyártók piaci részesedése van feltüntetve, de nem találtam és kedvem sincs hozzá, hogy több időt pazaroljak erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!