Miért nem lehet az mondani hogy cigány bűnözés?
Lehet mondani. Mint ahogy lehet mondani azt is, hogy politikusbűnözés, nácibűnözés, stb...
Ez egy szabad ország. ;-)
"Van romabűnözés! És van magyar, horvát, orosz, stb bűnözés is. Ugyanis minden egyes nemzetben vannak bűnözők."
Ez igaz, csak azok a fránya arányok... Nem mindegy, hogy 100 magyarból, horvátból 2 bűnöző, vagy 100 romából 90.
A cigánybűnözés fogalma - ahogy én értelmezem - as tipikusan romák által elkövetett bűnözési fajták, pl. védekezésképtelen idősek brutális meggyilkolása 2000 Ft-ért, kábellopások, színesfém-lopások, utcai rablások, stb.
Teljesen elfogadható a cigánybűnözés mint kriminológiai fogalom.
Menjél laki közéjük, és megtudod.
Már többektől hallottam, hogy ma megnyerik a lottó ötöst, akkor a budai részen venne jó sok házat, és beköltöztetné a cigányokat. Persze az elittebb helyekre:) Miért ne, hiszen nincs roma bűnözés.
"Miért nem lehet az mondani hogy cigány bűnözés"
Azért mert ha kimondod egyből rasszista vagy. Sajnos Magyarországon ez így megy. Ha kimondod az igazat egyből rád húznak valamilyen "fenséges" kifejezést amiről ők (a cigányok) azt se tudják mit jelent.
Az igazságon nem szabad megsértődni, így ha azt mondom, hogy ÉN ÁLLÍTOM, HOGY VAN CIGÁNYBŰNÖZÉS akkor nekem egy taknyos orrú, 8 osztályos, fatolvaj cigány ne mondja, hogy rasszista vagyok!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!