nos a kérdésem az az hogy a felvidéki magyarok egymás között is miért írnak a facebookon szlovákul,valamint beszélnek szlovákul egymás között?
(megjegyzés.:ehhez csak gratulálni tudok nekik,nem hiszem hogy pl két spanyol egymás között angolul beszélget/írogat,és ugyan így minden nemzetnél.)
2014. júl. 16. 03:29
1/9 anonim válasza:
Nekem csak az a kérdésem, hogy neked vagy bárki másnak, mi köze van ahhoz, ki-milyen nyelven beszél?
Hú, szlovákul beszélt a magyar helyet! Nem is igazi magyar!
2014. júl. 16. 03:48
2/9 A kérdező kommentje:
csak tudod az érdekesség az az hogy pl.: KÉT MAGYAR beszélget egymással SZLOVÁKUL.
gondolom te sem a szüleiddel,barátaiddal angolul beszélgetsz
magyar létedre?
2014. júl. 16. 04:08
3/9 anonim válasza:
"Hú, szlovákul beszélt a magyar helyet! Nem is igazi magyar!"
Hát mit képzelnek ezek mégis, kéremszépen alássan?
2014. júl. 16. 05:05
4/9 anonim válasza:
Nyilván mert tilos nekik. Megtorolják, ha magyarul beszélnek. Ennyire nem vagy képben?
2014. júl. 16. 05:42
5/9 anonim válasza:
És képzeld el, az itt élő szlovák, román, német, cigány, örmény kisebbség tagjai többnyire magyarul beszélnek egymással! Hát szólj hozzá, kérlekalássan! És ezt csak úgy megengedjük, kérlekalássan!
2014. júl. 16. 05:47
6/9 anonim válasza:
Én széjje is ütném a zilyeket a nemmagyarokat!
Aggyunk nekik!!!
2014. júl. 16. 05:48
7/9 anonim válasza:
Mi lesz így az Igaz Magyar Hazával?
2014. júl. 16. 05:49
8/9 anonim válasza:
Kérdem én mitől magyar egy ember? Onnan h állampolgársága van? Magyarul beszél? Lehet h ők nem is magyarnak vallják magukat, de másik kérdés h mitől szlovák egy szlovák? Attól h szlovákul beszél? Nem hiszem. Attól h szlovákul beszélnek még nem jelenti azt h szarnak a magyarságukra hanem ott ez a megszokott, de lehet egyébként h ők már úgy döntöttek elfogadják h szlovákok és kész. Végül is nem mind1 h mi van a papíron? Ember az ember és cselekedetei által kell megítélni nem pedig nemzetsége vagy állampolgársága szerint.
2014. júl. 16. 08:49
9/9 anonim válasza:
Kedves Kérdező..Én felvidéki vagyok, de nem tudom, hogy te mit láttál, ugyanis se én, se az ismerőseim nem szoktunk facebookon szlovákul beszélgetni, élőben meg pláne. Nem kéne egyből általánosítani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!