Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ellenzék miért kelti a...

Az ellenzék miért kelti a hisztériát?

Figyelt kérdés

Az ellenzék miért úgy állítja (félrevezeti) az erre hajlamos egyéneket mintha az összes külföldön dolgozó magyar az elmúlt 2-3 évben ment volna ki.

Összeadják azoknak a számát akik eddig az elmúlt 15-20 évben kint dolgoznak majd teleordítják a médiát, hogy 500 ezer ember már kint dolgozik. De azt nem ordítják mellé, hogy a legtöbben 2005-és 2008 között hagyták el az országot - az -az az ők kormányzásuk idején és a kivándorlás kissé csökkent az elmúlt 1 évben.

2014. júl. 14. 18:52
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
86%

Mert az elmúlt 4-5 évben sokkal többen mentek ki, mint előzőleg. Csak tavaly duplája ment ki, mint az előző évben.

Nem a Fidesz statisztikát kell nézni, hanem pl, az osztrákot vagy németet.

2014. júl. 14. 18:58
 2/18 anonim ***** válasza:
96%

Mikor a Fidesz volt ellenzébken, ők is hisztiztek meg a feszültséget keltették.

És rosszul tudod, az elmúlt 25 évben 2010 után vándoroltak ki a legtöbben.

Az ellenzék amúgy sem nagyon tud már mit csinálni, csak sorolni a Fidesz hibáit. Nem mindegy neked mit mondanak, ha hatalmuk már nincs?

2014. júl. 14. 18:59
 3/18 Shai-Hulud ***** válasza:
83%

"a német statisztikai hivatal külföldi állampolgárokat nyilvántartó adatbázisa 135 614 magyar állampolgárságú embert tartott nyilván 2013 végén. Ez közel 29 százalékkal több mint az előző évben."

[link]

"2013-ban negyedével nőtt a külföldön dolgozó magyarok száma a KSH szerint"

[link]

"Az elmúlt öt-hat évben indult meg a fiatalok tömeges kivándorlása. Ma már a szülőképes korúak 7-8 százaléka külföldön él, egy évtizede ez az arány még egy-két százalék volt – mondta a KSH szakértője."

[link]

Nem úgy néz ki, mintha csökkent volna a kivándorlás. Sőt, az elmúlt évben ment el a kivándoroltak negyede.

Azt még mondhatnád, hogy a Magyar Statisztikai Hivatal is az ellenzék hazugságait terjeszti (bár nem tudom, mi oka lenne rá), de a német biztosan nem. És ha ők is ugyanezt írják, azt nehéz azzal magyarázni, hogy ez az ellenzék hisztériakeltése.

Nemde? :-)

2014. júl. 14. 19:04
 4/18 anonim ***** válasza:
Te mindenben kitalált "érvekkel" hadakozol?
2014. júl. 14. 19:13
 5/18 anonim ***** válasza:
Nem értem,miért baj ha külföldre mennek munkát vállalni. Addig se az itthoniaktól veszik el,azt a keveset.Meg jegyzem,mi is mentünk volna,csak az az átkozott disszidens jelző amitől, az itthon maradt családtagoknak rosszabb lett volna.
2014. júl. 14. 19:13
 6/18 anonim ***** válasza:
89%

Az igazság az, hogy ez nem magyar sajátosság. Közös gazdasági unióban ez egy természetes folyamat, hogy az emberek oda mennek, ahol a munka van. Ha a boltok polcain német gyárakban előállított termékeket vesznek le a polcokról a magyar nyugdíjasok, akkor ne csodálkozzanak, hogy az unokák el költöznek.

2. 1950es években is százezrek menekültek az országból, aki itt maradt az pedig arról beszélt, hogy milyen jó lenne külföldön élni.

Felnőtt az a generáció, akiknek már tényleg nem hagytak semmit se az országból, gyárakat eladták, adósság visszafizethetetlen, a kamat teher kigazdálkodhatatlan.

Viszont mások oldalt a fiatalok szeretnek ismerkedni világot látni, ismerik a nyelveket, 20 ezer forintért fel tud ülni a repülőre és pár nap alatt még munkát is kaphat, gyakran kelet-európaitól, ami tovább egyszerűsíti az idegen kultúrába való beilleszkedést.

Szóval miért ne? Lehet mondani, hogy sok a kivándorló, mert igaz, de arányaiban kelet-eruópai régióban a magyar kivándorlás az egyik legalacsonyabb, amiről még 2009ban úgy írtak, mintha lusták lennének a magyarok, pedig nálunk 10% munkanélküliség van.

2014. júl. 14. 19:17
 7/18 A kérdező kommentje:

Kedves 3-as!

Hát éppen ezekről a hisztéria keltő - félrevezető cikkekről írtam!

Látom te is "felültél" ezeknek!

Az egyik cikkben: ""egy német kutató cég szerint"" Melyik kutató cég szerint???

Ilyenek mint 444. hu és haverjai akik jó pénzért azt is megírják, hogy, Orbán seggbe b....Obamát- te az ilyeneknek hisszel?

A kivándorlók száma minden évben nő!

Most kint vannak 500 ezren - majd kimennek 20 ezren akkor már 520 ezren lesznek kint.

Egyébként pedig én is kint voltam 2006 és 2011 között - mégis visszajöttem - jó pár embert ismerek akik kint voltak majd visszajöttek. Akik kint vannak legalább a fele visszajön. Nem tudom miért kell ezen siránkozni.

2014. júl. 14. 19:19
 8/18 anonim ***** válasza:
0%

1. Az EU sikerként értékeli ha az állampolgárok más tagállamban vállalnak munkát.

2. Magyarországra többen vándoroltak be mint ki.

2014. júl. 14. 19:19
 9/18 Shai-Hulud ***** válasza:
38%

Kedves kérdező!

Nem én vagyok megvezetve, hanem az, aki még a külföldi statisztikákat is a gaz magyar ellenzék ármánykodásának véli.

Szerintem a magyar sem az, az ellenzék nem nagyon tud szervezetten statisztikát hamisítani.

Ráadásul a kormány cáfolhatná, ha nem lenne igaz - de nem nagyon tiltakoznak ellene.

Talán próbáld elképzelni, hogy nem feltétlenül egy világméretű összeesküvés áldozata Magyarország, hanem ESETLEG tényleg itt nálunk vannak problémák, és mégsem megy minden olyan fényesen, mint ahogy azt a Nagy Vezér és tettestársai beadták neked.

2014. júl. 14. 19:35
 10/18 anonim ***** válasza:

Nem de mindenki tudja, hogy azért költöznek el az emberek Magyarországról, mert a nyugati multik nem akarnak nagyobb fizetést adni keleten.

Ha többet kellene adózni vagy fizetni, akkor logikusabb lenne közelebb költözni a gyárnak a potenciális fogyasztókhoz és anyacéghez. Mivel erről szó sincs, ezért a legköltségesebb és a legtöbb adót követelő munkafolyamatokat keleten végzik el. Persze, keleten egymást taposva akarjuk elhitetni a multival, hogy melyik ország legszegényebb, de ez már eg másik történet. Sajnos azért került be az unióba egyszerre 10 kelet-európai ország. A verseny miatt, hogy egymást licitálva legyünk egyre szegényebbek.

2014. júl. 14. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!