Tetszene ez az embereknek?
A városomban csak úgy eltűnik több 10-100 millió, a felújítások késnek, rosszak és drágák.
Beleuntam, eldöntöttem hogy indulok a polgármesteri pozícióért. A fő programom az, hogy megszavasztatok egy olyan rendeletet, amely kötelezővé teszi az önkormányzatnak, hogy a honlapján létrehozzon egy külön költségvetési részt, mely bárki számára elérhető. Itt minden egyesvforint bevétel, kiadás fel lenne tüntetve. Emellett a közbeszerzési pályázatok is, a nyertes pályázat indoklásával.
Szavaznátok rám? Van még sok más ötletem, de ez a legfontosabb.
19/f
Én szavaznék rád.
De az emberek nagyobb részét nem tudnád megnyerni....
"A fő programom az, hogy megszavasztatok egy olyan rendeletet, amely kötelezővé teszi az önkormányzatnak, hogy a honlapján létrehozzon egy külön költségvetési részt, mely bárki számára elérhető. Itt minden egyesvforint bevétel, kiadás fel lenne tüntetve. Emellett a közbeszerzési pályázatok is, a nyertes pályázat indoklásával."
Ezzel a spanyolviaszt találnád fel újra, ugyanis a képviselő-testület által elfogadott költségvetés, illetve a költségvetési beszámolók, közbeszerzési pályázatok és eredményei jelenleg is nyilvánosak és azt a városi honlapon közzé kell tenni. Ha ez a ti településeteken nem történik meg, akkor a helyi polgármesteri hivatal mulasztást követ el!
27/F
Egy polgármesteri hivatal pénzügyi osztályának dolgozója
A várost nem írnám le személyes okokból. 100 ezer fős városról van szó, nem kicsiről
Kedves 5-ös, tudom hogy van ilyen, de ez nem elég. pl. Nálunk csak a nyertes közbeszerzési pályázatot teszik fel. Kódbért álltalában nem csinálnak, mert rokon csinálja.
"*ködbér"
Maradjunk abban, hogy kötbér.
Az a baj, hogy egy fecske nem csinál nyarat. Nem elég a polgármestert lecserélni, az egész képviselő testületnek veled egy véleményen lévő emberekből kell állnia, különben a kutya nem fogja neked megszavazni a korrupcióellenes változtatásaidat. Általában ezekben a "pénzeltüntetésekben" túl sokan (helyi politikusok, vállalkozók) érdekeltek ahhoz, hogy csak úgy meg lehessen szüntetni.
Egyébként tökéletesen megértelek, engem is dühít ez a módi, mert ha nem az emberek kezén folyna el egy csomó EU-s pénz, sokkal több mindent fel lehetne újítani a pályázatokra kapott pénzből.
Hát a pályázatokra kapott pénzekkel kapcsolatban talán találóbb a ködbér kifejezés, mégha eredetileg nincs is ilyen. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!