Mit szóltok ahhoz, hogy a lengyel elit rossz véleménnyel van Orbánról? Mégse olyan nagy barátai neki mint ahogy azt ő gondolja?
#4 és #8 vagyok:
Némileg konyítok a témához és a fűtőanyag ciklushoz és a hulladék elhelyezésének a szempontjaihoz (egyébként a nagy aktivitású hulladékot millió évekre kellene elhelyezni nem százezer évekre, sajnos. És ez a probléma a mai napig nem megoldott, csak ideiglenes tárolók vannak).
Teljes mértékben igazad van, hogy ez probléma. De a kérdésben nem lehet jó döntést hozni. Ha én rajtam múlna mindenki a városban biciklivel járna és szuper zöld ország lennénk, de a helyzet sajnos nem ez. Erre nincs igény, és nem fog bekövetkezni. Az emberek energiaigényét ki kell elégíteni, és erre itt nálunk az atomenergia a legalkalmasabb, akkor is ha a kiégett fűtőanyag problémáját figyelembe vesszük. A gáz hátrányait vázoltam, ha már környezetvédelmi problémákat feszegetünk, annyival egészíteném ki, hogy a gáz további CO2 kibocsájtást eredményez, ami tovább fokozza az üvegházhatást. Maga a metán is üvegház gáz, ami a földgáz jó részét adja. Ez is kikerül részben a szállítás/bányászat során.
Szóval egy szó mint száz: az atomenergia nem tökéletes. De nekünk sajnos más értelmes opció nem jut. A szél szép és jó, de sok potenciál a Kárpát - medencében nincs. A folyóink kis esésűek, így a víz sem épp megoldás. A napenergia kis léptékben működik csak nálunk és a nappal/éjszaka problematikáját felveti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!