Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Alföldi Róbertnek elment az esze?

Alföldi Róbertnek elment az esze?

Figyelt kérdés

[link]

"folyton szembesülni azzal, ami itt van, az meg nagyon rossz. Mondok egy példát: a Budapestre tartó Sankt Pölten-i vonaton van wifi. Ahogy átlépi a magyar határt, megszűnik. Egyből. "

Szóval minden egyre rosszabb, mert nincs a vonaton wifi?

Az ST. Pölen fele közlekedő vonatok a Railjetek, az osztrák ÖBB tulajdona, ők felelősek a Wifiért meg minden egyéb berendezésért.

Ahogy a klímát sem a mávosok fogják megszerelni, ha elromlik benne.

A másik, hogy még nyugaton sincs minden távolsági vonaton WIFI, még Németországban sem, sőt ott amelyikben van, ott fizetős.Pontosan 4,9 euró a 24 órás használat díja.

2014. jún. 20. 18:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
74%

Sikerült leragadni a leglényegesebb ponton, gratulálok:)

1) Ez az idézet (megint) egy szövegkörnyezetéből kiragadott részlet, önmagában hülyeségnek tűnhet, de ha elolvasod az előtte és utána álló sorokat, megváltozik a jelentése.

2) Nyilván nem ezen van a hangsúly, ha a következő mondatot is idemásoltad volna, akkor meg is értenéd:

"A Budapestre tartó Sankt Pölten-i vonaton van wifi. Ahogy átlépi a magyar határt, megszűnik. Egyből. Hogy ne legyenek illúzióid."

Ez csak egy egy illusztráció arra, hogy mennyivel más a helyzet nyugaton, mint itt. Nyilván nem ez a legnagyobb probléma. De én értem, hogy mire CÉLZOTT ezzel.

3) Alföldi egyáltalán nem hülye. Vannak érdekes megnyilvánulásai, nem értek egyet minden döntésével és kijelentésével, de összességében kedvelem őt, és nem látja rosszul a dolgokat. Csak néha picit túlszínezi. De ha másnak szabad, akkor neki miért nem?

(Amúgy a cikk alatti kommentek szerintem vitathatóbbak, mint az interjú. Az első, amit megláttam:

"Az orvosok és pedagógusok gyenge szakmai felkészültsége; az elkötelezettje, tehetségesebbje már rég valahol külföldön van. " Ez egyből sért is, mivel én egy elég jó képességű orvostanhallgató vagyok, és azt leszámítva, hogy a rezidensképzésemet külföldön tervezem végigcsinálni, itthon tervezek dolgozni. És nem egy remek orvost ismerek, akik itthon maradtak, ugyanazon okokból kifolyólag, amivel Alföldi is indokolja ezt a döntését.)

2014. jún. 20. 21:35
 12/20 anonim ***** válasza:
25%
Robi is ezt a példát tudta csak felhozni..... Egyéni mindennapi sérelmeit igyekszik mindent a rendszerre fogni. Majd ha felnő kinövi.
2014. jún. 20. 21:48
 13/20 anonim ***** válasza:
Itt mutatkozik meg az a szociális és kognitív válság ami már alakul régóta de az elmúlt 4 évben főleg felerősödött. Erről arra asszociálni amire asszociáltál nagyon durva hiánya az alapvető emberi kommunikációban használatos szimbolizmus és szövegközi (olvass a sorok között) metakommunikáció hiányának. Egyébként egész szellemes amit mondott, viszont lényeg az, hogy tényleg folyamatos kín elviselni ami itt megy, én egyetem után de már közben is próbálom építeni a kinti egzisztenciámat.
2014. jún. 20. 22:19
 14/20 anonim ***** válasza:
50%
Igen, ezt a kínt összehasonlítani az osztrák vonaton a magyar határnál megszűnő szolgáltatását. Hát ne legyen nagyobb gondja Robinak! Komolyan ehhez képest a 4 millió éhező ....
2014. jún. 20. 22:40
 15/20 anonim ***** válasza:
57%

" Egyéni mindennapi sérelmeit igyekszik mindent a rendszerre fogni."

Lehet, hogy az egyéni sérelmei is játszanak a megnyilvánulásaiban, de azért ami ebben az országban megy, az szerintem nem lehet egyéni sérelmekként felfogni.

Hogy mást ne mondjak... Az állandóan buz*zó Kerényi, aki "a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott", szerintem nem csak egyéni sérelmeket generál, hanem szégyen az egész társadalomra nézve, hogy ma ilyen embereknek irányító szerep jut a kultúrában.

" Komolyan ehhez képest a 4 millió éhező ...."

Komolyan, hogy mindig ezt kell felhozni, bárki bármit is mondd! Ez is egy probléma, nyilván, és az államnak meg kellene oldania. De ettől függetlenül vannak más problémák is, amiről beszélni kell.

Alföldi egy művész, rendező, színész. Értelemszerűen őt az emberi természet, a magyar emberek mentalitása érdekli legjobban, illetve ha be akarják fogni a száját.

Mint ahogy engem orvostanhallgatóként elsősorban az egészségügyi problémák foglalkoztatnak. Ettől függetlenül az egyre jobban eluralkodó szegénységet nagy problémának látom, de mivel nem az én asztalom, kevesebbet beszélek róla, mint egy olyan ember, akit közelebbről érint a dolog.

2014. jún. 20. 22:52
 16/20 anonim ***** válasza:
30%
Alföldivel nem az a fő gond hogy egy exhibicionista, nimfomániás, zsidó b*zi, hanem az hogy NAGYKÉPŰ. Olvasd el bármelyik interjút ami a munkásságáról szól. Hát ez az ember alsóhangon Katona Józsefnek képzeli magát, holott egy kis tehetségtelen senki, aki kizárólag az SZDSZ-es fővári lobbinak köszönhette hogy a Nemzeti élére került, majd mikor lejárt a megbízatása, elkezdett hisztizni mint egy 10 éves gyerek hogy a rendszer kicseszett vele. Mert ő úgy képzelte el hogy az idők végezetéig vezetni fogja a Nemzetit, az fel sem merülhet hogy a szerződés még az ő szellemi nagyságához is felérhet.
2014. jún. 21. 10:03
 17/20 anonim válasza:
100%

Mennyi ostoba, agresszív ember van itt, te jó ég... :) Igen sajnálatos, hogy itt tartunk.

Alföldi mondatát nem kell szó szerint értelmezni (egyébként nem tudom, miért okoz ekkora meglepetést egy ilyen mindennapos szituáció, hogy valaminek átvitt értelme van). Az internet a szabadságot jelképezi, Magyarországon pedig pont az nincs.

2014. jún. 30. 17:47
 18/20 anonim ***** válasza:
Tudod ha sikerült volna elolvasnod az interjút és értelmezni a szövegkörnyezetben, akkor rájönnél, hogy ez pusztán egy alliteráció. Persze ehhez el kéne érni minimum egy 12 éves gyerek értelmi szintjét.
2014. júl. 1. 08:33
 19/20 anonim ***** válasza:

Alliteráció?

Hogyne, ha havet-havat hadoválsz helytelenül hevenyészett helyzetekben, helytelenül helyeselhetsz helytelen hoaxokat hogy hamis hősöd hősi hírét hintsed hülyeségedhez híven.

Akkor az allegória akármikor alakulhat allegóriává alaptalanul.

2014. júl. 1. 09:28
 20/20 anonim ***** válasza:

Na az utolsó mondatot elcsesztem:

Akkor az allegória akármikor alakulhat alliterációvá alaptalanul.

2014. júl. 1. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!