Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Melyik színpadi darabja...

Melyik színpadi darabja "nézhető" Alföldi Róbertnek?

Figyelt kérdés
Szeretném a szüleimmel elmenni az Új Nemzetibe, csak nem tudom melyik darabot nézzük meg. Alföldi darabjairól sok rosszat hallottam, de nem tudom mennyire igazak.
2012. jún. 5. 13:52
 1/10 anonim ***** válasza:
25%
Szerintem a legtöbb darabja perverz és a homoszexualitást propagálja. Az Új Színházt ajánlom.
2012. jún. 5. 14:09
 2/10 anonim ***** válasza:
27%
Hát, szerintem is tanácsos kerülni Alföldit, én legalábbis egyik darabját sem tudom javasolni.
2012. jún. 5. 14:22
 3/10 Shai-Hulud ***** válasza:
72%

Nézőpont kérdése. Szerintem pedig egész jó darabjai vannak. De hát ízlések és pofonok....

Perverz?

Tudnál erre példát is mondani? Mert eddig amelyikre megpróbálták ezt ráhúzni, valahogy sosem sikerült...

Régen rossz, ha politikai szempontok alapján akarnak megítélni egy színházigazgatót. Talán inkább művészi szempontok alapján kellene.

4/10 anonim válasza:
70%
Alföldinek nagyon jó rendezései vannak. Nem propagálja a homoszexualitást, de nagyon jól ábrázolja annak, aki nyitott a világra és képes elfogadni az átlagos társadalmi elvárástól eltérő dolgokat. Ajánlom figyelmedbe Moliere: Tartuffe c. darabját, nagyon jó. Ha nem vagytok nagyon prűdek, akkor a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból, illetve a nemrégen debütált Hazafit nekünk! c.darabot is szivből ajánlom. Utóbbi kettőben ugyan előtérbe kerül a szexualitás és a homoszexualitás is, de mérföldkő mindkét darab. A Tartuffe-ben viszont nem fogtok csalódni azt nyugodtan megnézheted a szüleiddel is....az Új Szinházról lebeszéllek...tehetséges szinészek sora távozott onnan pusztán azért, mert nem szakmai, hanem politikai alapon működik a vezetés.
 5/10 anonim ***** válasza:
28%

Már ne is haragudj kedves előző, de Tartuffe egyenesen nézhetetlen!

Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból pedig maga a megtestesült ördög szerzeménye, tele aberrált szexuális jelenetekkel és a fiataloknak a homoszexualitást mutatja példaképnek, mert Alföldi Robika a fiúkat szereti és ezért mindenkinek a saját neméhez kell vonzódnia.

Annyit mondok: perverz, köcsögöcske a Robika!

2012. jún. 5. 15:32
 6/10 anonim válasza:
46%
Kedves 5-ke! A vélemény elég szűk látókörre vall....a stilusod pedig...a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból tavaly POSZT és közönségdijas előadás volt. És nincs tele abberált szexuális jelenetekkel, de tény, hogy elég felkavaró a darab.
2012. jún. 5. 16:15
 7/10 anonim ***** válasza:
48%
Alföldiben és az Új Színházban közös, hogy egy behatárolt réteget tud csak megszólítani. Alföldi provokatív rendező, aki hagyományos előadásra vágyik, annak nem ajánlott.
2012. jún. 6. 08:22
 8/10 perfectlie ***** válasza:
28%
Azon felül,hogy Alföldi darabjait imádom,és elismerem őt, a szüleiddel lehet,hogy nem az ő előadására kellene menni,főleg ha konzervatívak.
2012. jún. 6. 11:27
 9/10 anonim ***** válasza:

Azért aki a "köcsögöcsk" meg "Robika" kifejezést használja önmaga is elég kö*ög lehet, akkor is, ha gúnyolódik...

Én láttam Az ember tragédiáját, illetve az Ármány és szerelmet, és nagyon tetszett.

"A Tartuffe nézhetetlen."

Na itt a probléma! Amelyikben homoszexualitás van, vagy bármi más, az ugye önmagáért rossz, amiben NINCS, AZ MEG UNALMAS! JA, hogy így! hát így nem kell színházba járni, mondjuk játssz inkább a számítógépen.

Ui.: A 3 nővér nem az ő rendezése, de játszik benne, és z is jó darab, de hosszú. Persze van, akinek nézhetetlen, mert 3 és negyed óra, de hát mit mondjak, szerintem rengeteg humort is vittek bele, és jobb, mint a legtöbb Csehov-mű színpadra vitele. Találsz olyat, ami nem az ő rendezése.

2012. jún. 27. 16:44
 10/10 anonim ***** válasza:
Az Ármány és szerelem jó volt. Jobb, mint az eredeti, írott verzió, azóta se tudtam elolvasni, pedig imádok olvasni, és minden kötelezőt olvastam, magyar szakot végeztem. A darab jobb volt belőle.
2019. márc. 26. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!