Jobbik vs. Fidesz (? )
Nem is tudom hogyan fogalmazzam meg a kérdést.
Szóval, épp olvasgatok különböző cikkeket és felmerült bennem egy kérdés, egy gondolat... Bármit olvasok, bárkivel beszélek, mindenki azt írja / mondja, hogy a Jobbikra szavazott. De akkor mégis, hogy-hogy " csak " a másodikak lettek ? Most nem azt mondom, hogy csalt a Fidesz, de egyszerűen nem értem... Ismerőseimet is kérdeztem, hogy az ő ismerősei kire szavaztak, 99%-ban a válasz a Jobbik volt...
"Bármit olvasok, bárkivel beszélek, mindenki azt írja / mondja, hogy a Jobbikra szavazott."
Ennek egy nagyon egyszerű oka van. Te még biztos fiatal vagy, megjátszod a lázadót (közben cigizel, kocsmázol, gyenge átlagos sem vagy), és örülsz, ha az ország vezetését szidni hallod, attól függetlenül, hogy milyen. Ezért te azokhoz az emberkehez vonzódsz, azokkal barátkozol, akik olyanok mit te. Magyarán akik a "tudjuk kikhez" tartoznak. Oly annyira rasszista vagy észre sem veszed már. És mivel nincs miről beszélned velük, sem a munkáról, sem az iskoláról, sem semmi okos dologról, ezért persze hogy a legkönnyebb, legostobább fajtáját választjátok a beszélgetésnek: politizáltok (esetleg megbeszélitek milyen a csajok segge, meg hogy bekúrtatok hétvégén)
Eközben 20-szor elhangzik hogy minden a fideszről szól, hogy ők drágítják a benzint, ő miattuk volt trianon, és persze, hogy a jobbik az egyetlen olyan párt, ami segíthet. Nem. Minden a jobbikról szól, hála nektek. A trianon olyanok miatt volt mint amilyenek ti is vagytok, lázadó, háborúzni kívánó nacionalista fiataloktól. És a jobbik radikális párt, ezért az intézkedései is azok lennének. A radikális intézkedések pedig mindig csak rontanak a dolgon. És itt nincs mire hivatkozni. Jelenleg az ország helyzete nem jó, de nem is olyan rossz. Ha a jobbik lenne hatalmon jobb lenne? Nem. Tehát a jobbik jobb mint a fidesz? Nem. Képes lenne börtönbe küldeni azokat a politikusokat, akik bűnöztek? Nem. Képesek lennének javítani a külföldiek szemében az országunkról alkotott képről? Nem. 700 ezer romából van max 1200 bűnöző (többre nem igazán tudnád rábizonyítani hogy az). Annyira rá vannak szállva a romabűnözésre, szerinted azt az 1200 bűnöző tevékenységét hogy fogják megállítani? Sehogy. Nem azokkal akarnak kezdeni, hanem mind a 700 ezerrel, mert máshogy nem megy (téged is érdekel hogy mit tennének velük mi?). Az ország irányítása bonyolultabb mint ahogy te azt gondolod. Ha őket megfosztják a segélytől, akkor mást is megfosztanak majd. És ha megfosztanak (és esetleg segélyre szorulsz), akkor bizony egyedül kell megteremtened a pénzt, nem kapsz támogatást a iskolában, egyetemen, vagy ha nem kapnál állást. Biztos ezt akarod? Gondolj arra, hogy ha annyira önző lennél, hogy csak magadra gondolnál, akkor sem biztos hogy megérné rájuk szavazni. Nem biztos hogy jobb lesz neked, bárki bármennyire is mondja.
Előző, egyrészt az nem igaz hogy 700.000 cigányból 1200 bűnöző, lehet hogy te Pesten élsz, vagy nem tudom. de nálunk lakik a városban kb.1200 cigány, abból nagyjából 100 integrálódik, és a többik azok lopnak, fekete kereskedelemmel foglalkoznak, embereket fenyegetnek, és lehet azt mondod hogy csak eltúlzom, de itt van egy nagy cigány telep, aztán oda szekerekkel húzzák a mocskaikat, az államtól kapott tömbházakat tönkre tették, még a padlót is felszedték és eladták, havi segélykor vagy 500-an állnak egy épület előtt (nem tudom segély-é vagy mi, egyszer láttam hogy egy nagy tömeg cigány gyúródik egy épület előtt, apumat megkérdeztem s valami havi pénz nem tudom én mit kapnak), napi rendszerességgel belém kötnek, nagyjából minden ismerősömnek velem együtt a városban van egy kis sztorija azzal hogy meglopták a cigányok, most képzeld el ha 30.000ből mindenkinek van története ahogy bajba került az az 1200 ember miatt. De ez szerintem normális is, mert hanem nem tudnának miből megélni, a kukák minden nap szét vannak túrva, a városban van vagy 100 kuka, vagy nem tudom mennyi, saccolok, azok fel vannak osztva melyik kié aztán szekereiket rakják meg, és sajnos vagy nem tudom sajnos é az emberek az elhasznált ruhákat, vagy olyan ételeket ami nem kell meg minden félét ott hagynak nekik. Aztán ez is támogatja a megélhetőségüket, a lopáson kívül, vagy apum cégénél rendszeres volt hogy lopták a készletet, autó gumikat. Aztán ott árulták. Amit még kihagytam hogy dédimamám házába egyszer felmentek a cigányok, elvitték a nyugdíját, egy 94 éves öregasszony nem sokat tud tenni ez ellen, elfelejti bezárni az ajtót, és mindig nem volt ki felügyeljen sajnos rá.... És rengeteg öreg van ebben a helyzetben, szóval szerintem nem igazt az a kijelentésed hogy csak 1200 bűnöző van, mert csak az én városomban szerintem abból a maradék 1100 cigányból szinte mindegyik elkövette a következő bűntetteket: lopás, segélyekkel való visszaélés, fekete kereskedelem, gyerekek kiküldése koldulni, fenyegetés, tesi lelki sértegetés, köztulajdon rongálás (szemetesek, tömbházak amiket kaptak, magántulajdonok és egyéb köztulajdonok), gyerek taníttatásának megtagadása, és még sok más. Sokat gondolkodtam hogy miből tudnak ők az utcán ennyire igénytelenül és lustán megélni, de én arra jutottam hogy nagyjából 30,000 emberen el tud élősködni 4000 ilyen életmódot folytató ember, de aki ebből a környezetből kitör, és már nem a környezete életmódját folytatja annak a cigánynak minden tiszteletem ! Nekem is nehezemre esne ezt megtenni hasonló körülmények között, és én a jelenlegi kormányt hibáztatom azért hogy mért nem ösztönzi valamilyen módszerrel azt hogy a gyerekek már ne a szüleik bűnös életmódját folytassák, nem azt mondom hogy a Jobbik programja erre megoldás, én még gyerek vagyok és nem tudom felmérni hogy mi működne és mi nem, de a jelenlegi módszerek hogy nem működnek az biztos!
Remélem te is elismered hogy nem 1200 ilyen ember van, mivel csak az én városomban többre saccolnék mint te az egész országban.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, de hozzátennék pár dolgot.
Először is, nem 15-16 éves lázadó vagyok, hanem harminc éves felnőtt.
Másodszor, azon szerencsés emberek közé tartozom, akiknek van munkahelyük, így elég nagy az ismeretségi köröm, nem 50 ember, ahogyan az egyik kedves válaszoló írta.
Harmadszor, aki úgy érzi, hogy képtelen normális választ adni, az inkább ne írjon semmit, bölcsebb ha hallgat. ;)
További szép napot. :)
Ja és még valami...
Kérdezném az Orbán rajongóktól, hogy ők meg-e vannak elégedve az országban jelenleg uralkodó helyzettel?
Szóval mi az, amit az a párt nyújtani tud? Mert szerintem ez nagyon nem normális, hogy védjük a cigányokat össze-vissza adjuk nekik a segélyt, amikor a kisujjukat nem mozdítják. Ne essék félreértés, én nem azt állítom, hogy senkinek sem járna a segély, persze, hogy kell segélyt osztani de olyannak, aki megérdemli. Ezzel az erővel nem kell senkinek sem dolgoznia, robotolnia 8 bejelentett óra helyett 12 órát, hanem szépen mindenki ülne otthon a fenekén, úgy is kapunk segélyt.
Ezért tart az ország ott, ahol tart, mert HÜLYESÉGEKRE szórja az állam az adófizetők pénzét !
Amikor egy cigány azzal jön, hogy ő azért él segélyből, mert senki sem alkalmazza, mert cigány, az csak kifogás.
Könnyebb ezt mondani, mint munkát keresni.
"700 ezer romából van max 1200 bűnöző"
Te melyik barlangban élsz?
"Oly annyira rasszista vagy észre sem veszed már. "
Úgy tűnik, te nálunk több tudással rendelkezel a kérdezőről, mint amit megosztott (én nem olvastam a rasszizmusról semmit). De az is lehet, hogy a te fejedben, aki a Jobbikra szavaz az rasszista, azaz minden jobbikost egy tulajdonság alapján elítélsz. Nem tudom, te hogy vagy vele, de ez nálam már a rasszizmus határait súrolja.
"A trianon olyanok miatt volt mint amilyenek ti is vagytok, lázadó, háborúzni kívánó nacionalista fiataloktól."
Én nem értem, hogy egy (valóban, történelmileg elismert módon igazságtalan) békeszerződés hogy keletkezhet a háborúzni kívánó fiatalok miatt. Az OMM (gyengébbek kedvéért Osztrák-Magyar Monarchia) három közös üggyel rendelkezett: hadügy, külügy és pénzügy. Nem gondolnám, hogy akár a császári, akár a magyar törvényhozásban nacionalista fiatalokról beszélhetünk. A háború már amúgy is régóta érett a szövetségi rendszerek kialakulása miatt, és ez sem a háborúzni kívánó lázadó nacionalista fiatalok miatt volt. De te biztos több történelmi bizonyíték birtokában állsz, mint én.
"A radikális intézkedések pedig mindig csak rontanak a dolgon."
Szóval gondolom te jobban örülnél, ha 1689-ben Angliában és 1789-ben Franciaországban nem jött volna létre a demokrácia. Te jobban szereted, ha az országban egyeduralom van, épp ezért március 15. neked valószínűleg a gyász ünnepe.
"Ha a jobbik lenne hatalmon jobb lenne? Nem. Tehát a jobbik jobb mint a fidesz? Nem. Képes lenne börtönbe küldeni azokat a politikusokat, akik bűnöztek? Nem. Képesek lennének javítani a külföldiek szemében az országunkról alkotott képről? Nem."
Gratulálok, hogy te a jövőbe tudsz látni. Ha esetleg nem esne terhedre, örülnék, ha megmondanád a jövőheti lottószámokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!