Szerintetek az őszi önkormányzati választáson megint összepaktál az MSZP, a DK és az Együtt PM?
10#
A Fidesz nem sokkal különb, mint az MSZP.
De, akkor mi értelme lenne visszahívni azokat, akik már 2010-ben el lettek zavarva?
Ugyanazokat a baromságokat elkövetik, mint a szocilibsik, de legalább nem nyomatják ezt a toleráns,multikulturális, nyugati marhaságot.
Ugyan ki akarja visszahívni őket? Én nem írtam ilyet. Birom ezt a 2bit-es gondolkozást.
Én kicsi államot akarok, nem szocializmust. Kiesett a fideszmszpegyüttlmpjobbik
Hoppá.
12.
Annak is megvannak a hátrányai.
A Horthy rendszer olyan volt, amiről írsz, kis állam, minden privát tulajdonban, semmi szociális érzékenység...stb
Az állam gyakorlatilag csak a hadsereg és a rendfenntartás felett rendelkezett, másba nem szólt bele.
Bizony nem mindenkinek volt az olyan jó.Persze a Rákosi meg Kádár rendszernél jobb volt, nem volt olyan autokratikus.
Érdekes, amerikának bejött, meg nyugat-európának (persze ők kicsit szociálisabbak).
Azért van különbség akkori korhoz képest piac szempontjából.
Másrészt meg míg a szocializmust nem lehet fenntartani, csak hitelből, addig a kis államos országokat igen.
De nem értem miért kell erről vitatkozni. Megbukott a szocializmus 89-ben? Meg. Hogy áll az ország most? Szarul. Akkor mi a kérdés?
Nagy állami szerepvállalással is el lehet érni sikereket.
Csak nem ilyen Orbán, Mesterházy alakok kellenek hozzá.
Németországban nagyobb az állami szerepvállalás, nem beszélve egyes Skandináv országokról, mégis sikeresek.Vagy a gyorsan fejlődő Kínában is nagy.
De mégis sokan a 19. századi Angliához hasonlítják.
A kínaiak olyan nagy sebességű vasúthálózatot építettek néhány év alatt, amit az európaiak 20+ év alatt, plusz a kínaiaké sokkal hosszabb és nagyobb sebességet is bír.A minősége sem olyan rossz, 1-2 baleset persze volt,de nem gyakoriak.
Lehet jól csinálni az államkapitalizmust, ha megfelelő emberek vannak hozzá.
Jaj már megint nácik meg a kínaiak...
Kínában a fővárosban jól élnek, de azon kívül kunyhóban élnek. Ha nem így lenne, akkor nem oda vinnék a cégek a gyáraikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!