Akik kulturális területen dolgoznak, tapasztaltak már hasonlót bizonyos politikai ideológiát valókkal?
Mellékállásban, kulturális területen dolgozom, főleg rendezvényszervezéssel foglalkozunk.
Úgy vettem észre, hogy a kollégák akik liberalista vagy baloldali (néha olyan nehéz őket megkülönböztetni, elég hasonlóak) eszméket vallanak, ők , mintha zsigerből utálnák a magyar kultúrát.
Viszont a külföldi kultúrák felé nagy rajongást mutatnak.
Például "el kellene már felejteni ezt a sok giccset a 21. században, inkább egymás elfogadásra kellene nevelni az embereket, a magyar kultúra amúgy is egy nagy nulla, ósdi"
A legtöbbjük ezen a véleményen van.
Mondjuk azt sem értem, hogy aki nem szereti a kultúrát az miért dolgozik ilyen területen?
Meg az elképzeléseik sokszor olyan abszurdak,amit megakarnak valósítani annak semmi köze a kultúrához.
"A legjobb példa erre Japán. Őrzik a hagyományt és a legfejlettebb technikájú ország. Nem kell félremagyarázni. Japán az etalon."
Japánban semmiféle kultúraőrzés nincsen, hacsak nem az 50 év feletti, vidéki lakosságra gondolsz, de azok nálunk is őrzik.
Májusben voltam egy kiállítás megnyitón, ott a házigazda hölgy a napot "Budapest felszabadulásának" évfordulójának emlegette. Hiába húz most a Fidesz felé, itt egy picit elszólta magát, hiszen utána 40 évnyi orosz elnyomást nem lehetett feslszabadulásként emlegetni.
Egyébként igen, egyre kevesebb népzenészt, népdal énekest hívnak meg nem csak önállóként, hanem úgy egyáltalán. Szerencsére ahol élek, ott elég keményen működik a lokálpatriótizmus, amibe beletartozik a helytörténet folyamatos ismertetése a lakossággal. Mondjuk jó a helytörténész is.
Duchamp óta meg elég szegényes lett a művészet kiviteli része, ezt a mai napig akarják majmolni. Elég ha kiraksz egy marék fekáliát és néha locsolgatod, ha jól tálalod és jó a menedzsment körülötted, akkor mindenki tapsolni fog, mekkora ötlet! Miért nem neki jutott eszébe?! Vagyis ezen művészek a pillanatnak élnek, nem nyúlnak vissza mély gyökerekhez sem történelmileg, sem népművészetileg, sem nemzeti szinten. Ha igen, akkor gúnyolják, mert azzal kevesebbet lehet veszíteni.
Japánban nagyobb szociokultúrális megőrzés megy mint azt az itt lévők tudása felérhetné kivéve ha Ferber Kató vagy hasonló ezzel foglalkozó egyetemi tanárok gyülekezete van jelen. Nem vagyok japánmániás csak írtam.
Egyébként amit te kérdező írtál, az hülyeség legalábbis "a magyar kultúra amúgy is egy nagy nulla, ósdi" rész, vagy ha tényleg ilyenek nem igazi liberálisok értelmiségiek meg főleg nem. Bár mondjuk tény, hogy a magyar próza elég szegényes, noha az operett viszont kiemelkedő.
Nem kell ehhez ilyen helyen dolgozni, ezen az oldalon is "kiizélik" néha maguktól (tisztelet a kivételektől).
Tegnap este is volt egy "szokásos" ilyen jellegű kérdés IQ-fighter kérdezővel egy-két nem túl haverja beírogatóval, de ahogy láttam törölték reggel (jobb is így).
Szóval igen, létezik ilyen.
"l egy-két nem túl haverja beírogatóval,"
Helyesbítve: egy-két nem túl eszes haverja beírogatóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!