Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon miért utaljak...

Magyarországon miért utaljak azokat akik szellemi munkából többet keresnek mint betanított munkából?

Figyelt kérdés
2014. jún. 15. 12:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
83%
Annyit biztos nem, mint aki a böriben tanulta a rafkót!
2014. jún. 15. 15:52
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Miért? Nincs szükség azokra a munkásokra? Ha Magyarország 10.000.000 értelmiségi országa lenne, akkor hiába burjánzana a milliárd kreatív, csudajó ötlet, tervezés, de senki be nem piszkítani a finom, művelt kacsóját, hogy annak piszkos részét is megvalósítsa.

Mind a két munkára szükség van. Fejezzük be a kapitalista/kommunista osztályharcot, mert anélkül nem lesz társadalmi béke.

2014. jún. 15. 16:25
 13/20 A kérdező kommentje:

inkább magasan kvalifikáltra van szükség.

Az összeszerelést kinaiak vietnámiak olcsobbért megcsinaljak

2014. jún. 15. 16:39
 14/20 anonim ***** válasza:
36%

"Miért lesz betanított fizikai munkás, akinek használható idegen nyelvismerete van?"

Azért, hogy az ingyenélő szellemi naplopókat eltartsa és azok ne dögöljenek éhen.

2014. jún. 15. 16:43
 15/20 A kérdező kommentje:
szellemi naplópó nélkül nem is jönnének ide a multik
2014. jún. 15. 16:55
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

,,szellemi naplópó nélkül nem is jönnének ide a multik"

Ez marhaság, a multi pont a betanítható munkásokat célozza meg, akiket éhbérért dolgoztathat. Persze oda is kell 1-2 magasan képzett személy, de töredékrésze a betanított munkásoknak.

A kérdésedre válaszolván: Általánosítasz. Nem minden betanított munkás utálja a szellemi munkásokat, sőt, elenyésző részük. Ők is azokat utálják, akik azt hiszik magukról, hogy többet érnek a többieknél. Pedig nem. Többet tanultak, ezért magasabb fizetésük van, ennyi. Ettől függetlenül mindenkire szükség van az országban aki dolgozik az utcát seprő közmunkástól az építészen át az informatikus mérnökig. Ezt kéne megérteni végre. Nekik is és Neked is, kedves kérdező.

2014. jún. 15. 17:49
 17/20 A kérdező kommentje:

"utcát seprő közmunkástól"

na a közmunka program is a legnagyobb butaság a fidesztől.

2014. jún. 16. 16:43
 18/20 anonim ***** válasza:

Én szellemi munkás vagyok, a kérdező viszont provokatív kérdést tett fel, hogy élvezkedjen a viszálykodáson és verje a mellét.

"...majd importálunk kínaiakat és vietnámiakat..."

Ne röhögtesd már ki magad. Ülj le, egyes.

2014. jún. 16. 16:50
 19/20 anonim ***** válasza:

"inkább magasan kvalifikáltra van szükség."

Nemcsak a szellemi munkásoknak van kvalifikált végzettsége, hanem a szakmunkásoknak is.

"Az összeszerelést kinaiak vietnámiak olcsobbért megcsinaljak"

Ja, vannak a nyugati árja népek, akiknek úgyis magasabb értelmük van, vannak a nyugati segédnépek, akik még ebből a kiváltságból is részesülünk, ill. az értelmiség nélküli összerakó népek. Nem is tudom, hogy ezt a gondolatot ki vetette fel először a fejében...

Még akkor se Magyarországon nem lehetne mindenki szellemi munkás, ha minden magyar értelmiséginek született volna. Ugyanis nincs a szellemi munkára végtelen igény. Hiába lennénk magasan kvalifikáltak, egy cégnek elég lesz belőle egy pár ember.

Persze, ha ilyen kapitál-fasizmusban gondolkodunk értelmiségi kontra összerakó népekkel, akkor nyilván az arányok megváltozni, de én nem én ilyen jövőt képzelek el a világban.

2014. jún. 16. 16:56
 20/20 güris ***** válasza:
A biztositas az en szememben egy zsebbol volo penzkihuzas,de szukseg van ra.Nem a keresetukre irigykedem,-dunk,-hanem amiert kapjak.Nem ezzel a kategoriaval van baj,szerintem,hanem a muszaki,vagy az iparban,levo ertelmiseggel.Elso kezbol tapasztalom,hogy egyik masik jobb szakmunkas szintjet sem erik el,a gyakorleti reszben,es a burokratikus reszeben is gyengek
2014. dec. 14. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!